Bu yıl 29.'su düzenlenen TUFAG Uluslararası Halk Dansları Festivali için Yalova'ya gelen ekipler Yalova Valisi Selim Cebiroğlu ve Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'ı makamında ziyaret ederek hediyelerini sundular. 
8 ülkeden gelen ekiplerin katılımı ile geçtiğimiz gün başlayan TUFAG Uluslararası Halk Dansları Festivali'ne katılmak üzere Yalova'ya gelen ekiplerin temsilcileri ilk olarak Yalova Valisi Selim Cebiroğlu'nu makamında ziyaret ettiler. Vali Cebiroğlu, "Bu şekilde farklı kültürleri bir araya getirerek Dünya'da barışı sağlayabileceğimizi düşünüyorum. İnsanların tanışmasını ve iletişim kurmasını sağlayarak doğruyu ve güzeli görmesine vesile oluruz. Dolayısıyla bizleri burada bir araya getiren TUFAG Başkanına ve yönetimine teşekkür ediyoruz. Ayrıca sizlerin yetişmenizde rol oynayan ailelerinize, organizasyonlarınıza teşekkür ediyoruz. Buradan döndüğünüzde umarım güzel anılarla bizleri ve Türkiye'yi anlatırsınız." diyerek farklı ülkelerden gelerek kendi kültürel zenginliklerini Yalovalılarla paylaşan ekiplere teşekkür etti. 
Vali Cebiroğlu'nun ardından ekipleri Belediye Meclis Salonu'nda ziyaret eden Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ise ülkelerin temsilcileri ile tek tek fotoğraf çektirdi. Her ülke Salman'a kendi ülkelerinden getirdikleri hediyeleri sunarken Salman'da konuklarına Yalova'yı tanıtan hediyeler sundu.  Bu yıl 29.'su düzenlenen Uluslararası Halk Dansları Festivali'nin ilin tanıtımı, kültürel hayatının gelişimi ve ilin turizm potansiyeline sunduğu katkıların büyük olduğunu vurgulayan Salman, "Bir festivali bunca yıl sürdürmek emek, özveri ve ciddi çaba gerektirir. O nedenle ilk festivalden bugünkü festivale kadar emeği geçen herkesi kutluyorum. Konuk ülkelerimizin temsilcilerini de Yalova'da görmekten büyük bir mutluluk duydum" dedi. 
Editör: TE Bilişim