Koru Belediyesi Atatürk’ün Koru’ya gelişinin 86. Yılı kutlamaları kapsamında , 1. Koru Genç Sanatçılar Ahşap Heykel Sempozyumu gerçekleştirdi.
Heykeltıraşlarla birlikte bir basın toplantısı düzenleyen Koru Belediye Başkanı Kamil Yaman , Türkiye’nin Genç Heykeltıraşlarını Koru beldesinde buluşturmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirtti.  25 Temmuz’da başlayan  Sempozyum’un  14 Ağustos 2015 akşamı yani  Atatürk’ün Koru’ya gelişinin 86 yıldönümünde düzenlenecek olan Selda Bağcan konseri sonrasında sona ereceğini dile getirdi.
Yaman, "Sempozyuma yer alan 5 Heykeltıraşımız 20 gün  boyunca ahşap heykeller yapacaklar.  Çalışmalar Koru sahilinde devam ediyor. Halkımızda bu çalışmaları ilgiyle takip ediyorlar. Bir ağacın yavaş yavaş sanat eserine dönüşmesi herkesin ilgisini  çekiyor. Sanatçılarımızın oluşturdukları bu eserler beldemizde muhafaza edilecek ve beldemizin sanatsal zenginlikleri olacak. Bu sempozyumu gelecek yıllarda daha geniş katılımla yapmak ve hatta uluslararası boyuta taşımak istiyoruz" dedi.
Değirmendere eski Belediye Başkanı Ertuğrul Akalın’ın  öncülüğünde gerçekleşen  Ahşap Heykel sempozyumuna Heykeltıraş  Kemal Tufan, Ergün Arslan, Cemre Demirgiller, Seda Çobaner, Ürün Ünal ve Sezai Akboğa katılıyor.


 
Editör: TE Bilişim