Avrupa ülkelerinin öğretmen ve öğrencileriyle tanışıp kaynaşma, karşılıklı kültür ve bilgi değişimini sağlayacak olan  ve iki yıl sürmesi hedeflenen “Get Familiar via Maskots”  ‘Maskotlar Aracılığıyla Tanışalım’ projesi kapsamında; İspanya, Slovakya, Yunanistan ve Polonya’dan gelen  28 kişilik ekip için Gazi Abdurrahman Ortaokulu’nda program düzenlendi.

Programın açılış sunumunu gerçekleştiren okul öğretmenlerinden Betül Dinçer, Avrupa Birliği ile imzalanan protokoller çerçevesinde eğitim projesi olarak hibe almaya hak kazanan ‘Maskotlar Aracılığıyla Tanışalım’ projesinde geleceğin büyükleri olan şimdinin küçükleri öğrenciler aracılığıyla kültür köprüsünün adımının atıldığını söyledi. Projeyle katılımcı okullar arasında uluslararası işbirliğinin teşvik edilerek, eğitimde Avrupa boyutunun geliştirmeyi hedeflendiğini belirten Dinçer; “Bu kapsamda Gazi Abdurrahman Ortaokulumuz İspanya, Polonya, Yunanistan ve Slovakya’dan okulların katıldığı “Get Familiar via Maskots” projesi bağımsız kurul tarafından beğenilerek kabul edilmiştir. Maskot demek uğur demektir. Maskot insanlarda güzel duygular uyandıran, pozitif enerji veren ve onlara canlılık katan objelerdir. Maskotun bu pozitif etkisinden yararlanılarak,  farklı kültürler arasında önyargısız bir tanışma ve kaynaşmayı hedefledik. Böylece dünya vatandaşlığına giden yolda sevgili çocuklarımızın diğer ülkelerden geri kalmamalarını hedefledik” diye konuştu.

Çiftlikköy Belediye Başkanı Metin Dağ, konuk ekipler, veliler ve öğrencilerden oluşan kalabalık bir izleyici topluluğunun takip ettiği programda, ilk olarak canlı olarak çalınan tasavvuf müziğiyle Semazen ekibi tarafından sunulan Sema Gösterisi konuk ekipler tarafından ilgiyle izlendi. Türk Kültürüne ait  değerleri hazırladıkları gösterilerle konuk ekiplere tanıtmayı hedefleyen Gazi Abdurrahman Ortaokulu öğrencileri, ardından Nasreddin Hoca’nın ‘Ye kürküm ye’ fıkrasını canlandırdı. ‘Maskotlar Aracılığıyla Tanışalım’ projesinin ilk adımı olan konuk ekiplerin ziyaretiyle başlayan programda; okulun minik öğrencilerinden oluşan Halk Oyunları ekibinin gösterisi de büyük alkış aldı.

Get Familiar via Maskots”   ‘Maskotlar Aracılığıyla Tanışalım’ projesi kapsamında İspanya, Yunanistan, Polonya ve Slovakya’dan Yalova’ya gelen konuk ekipler; İstanbul’un tarihi mekanlarını gezmenin yanında, Yalova’da da Termal, Atatürk Köşkü, Yürüyen Köşk gibi turistik mekanları ziyaret etti. Konuk ekip, 5 günlük ziyaretlerini veda yemeğiyle noktalayıp bugün  Türkiye’den ayrılacak.

Editör: TE Bilişim