Yalova'nın en önemli kültürel ve sanatsal organizasyonlarından birisi olan TUFAG Uluslararası Halk Dansları Festivali için geri sayım başladı. TUFAG Uluslararası Halk Dansları Festivali, 13 Temmuz 2017 Perşembe günü gerçekleştirilecek olan kortej ile başlayacak.
Bu yıl 31.si gerçekleştirilecek olan festivale Arjantin, Şili, Arnavutluk, Gürcistan, Bulgaristan, Sırbistan ve KKTC'den gelecek ekipler katılacak. Yalova'ya gelecek ekipler 13 Temmuz 2017 Perşembe günü gerçekleştirilecek kortej yürüyüşünün ardından Gazipaşa Caddesi üzerindeki Suwon Park (Sahil Mini Amfi)'de gerçekleştirilecek açılış gösteriyle festivale start verecek.
14 Temmuz Cuma günü Koruköy'de ve Çınarcık'ta düzenlenecek olan gösteriler eş zamanlı olarak saat 21:00'de başlayacak.
TUFAG Uluslararası Halk Dansları Festivali, 16 Temmuz 2017 Pazar günü Barış Manço Açık Amfi Tiyatrosu’nda düzenlenecek olan 19. Altın Karanfil Halk Dansları Yarışması ve Otantik Kostüm Yarışması'nın ardından son bulacak.
TUFAG Yönetim Kurulu Başkanı Sinan Çolak, "Başladığımız günden bugüne halk oyunlarımıza ve kültürümüze hizmet etmenin sorumluluğu taşıyoruz. Bu yılda Yalova halkını dünya kültürleriyle buluşturacak olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Bu yıl 31.sini düzenlediğimiz TUFAG Uluslararası Halk Dansları Festivali'nin hazırlıklarını tamamlamış olarak, 13 Temmuz 2017 Perşembe günü Yalovalıların karşısına çıkacağız. Tüm halkımızı festival organizasyonlarımıza davet ediyoruz." şeklinde konuştu.

 

Editör: TE Bilişim