Yalova Kuzey Kafkas Derneği yönetim kurulu ve bayanlar komisyonunun hazırladığı akşam yemeğinde konuşan Dernek Başkanı Mehmet Aydemir, ilk festivalden bu yana kendilerine destek veren Çiftlikköy ve Yalova Belediyelerine minnettar olduklarını belirtti. Aydemir, “Başkan Metin Dağ gibi Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal’da festivalimizin ana sahibidir. Festivallerde yapmış olduğumuz 180 bin TL giderin çoğunu Yakup Koçal karşıladı. Bu parayı dile getirirken, sadece maddi anlamda konuşmuyorum. Konaklama, ulaşım ve yemek giderleri hesaba katıldığında böyle bir miktara ulaşılıyor. Kendilerine desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Dağ, “Dernekçilik zor iştir”

Çiftlikköy Belediye Başkanı Metin Dağ, “Yalova Kuzey Kafkas Derneği üyeleri geleceği şimdiden bağlayıp perçinliyor. Mehmet arkadaşımız uzun yıllardır tanıdığım kişilerden biridir. Birçok yönetim kurulu üyesini tanıyorum. Kendisini tebrik ediyorum. Dernekçilik zor iştir. Kimseyi memnun edemezsiniz. Fakat kendisine şimdiye kadar bu derneği güzel bir şekilde yönettiği için kendisini tebrik ediyorum. Bizde bu tür derneklere elimizden geldiği kadar destekçi olacağız ve hep yanlarında olacağız” dedi.

Koçal’dan yeni bina müjdesi

Programa eşi Suna Koçal ile katılan Yakup Koçal ise, “Mehmet Aydemir işi iyi kurmuş. Biliyor ki Yalova Belediyesi’nde para yoksa mangal gibi yürek var. E tabiî ki Çiftlikköy Belediyesi’nde de para var. Her sene daha büyüyerek gidecek ve nitelik kazanacak bu festivaller. Bizde katkıda bulunacağız. onlarca yüzlerce çocuğun bu  kültürü ve oyun öğrenmesi gibi bir festival önemli bir etkinliktir. Bizler kompleksi olmayan bir milletiz. Millet olarak tarih içinde birçok yere gitmişiz ve hoş ilişkiler içerisine girmişiz.

Derneği önümüzdeki yıllar için plan ve programları var. Bizde açık çek olarak bu derneğe destek vereceğiz. Mekan ile ilgili sıkıntıları olduğunu biliyoruz. Fakat deprem zamanında burayı yapınca bu derneğin olduğu alan saray gibi gelmiştir. Fakat artık bu saray eskidi. Artık daha güzel bir mekana ihtiyaç var.  Gönlümüzden geçen Kuzey Kafkas Derneği’nin de artık çalışma salonu, mekânı ve lokali ile kalıcı betonarme bina içerisinde mimari estetiği Kafkas yapılarını andıran bir yapı içerisinde olmasını gönlümüz istiyor. Biz bu niyete girdik Allah muvaffak kapılar açacaktır.”

Katkı sağlayanlara Kafkas kılıcı verildi

Festivale katkıda bulunan, Ramazan Tekin, Yönetim Kurulu Üyesi Mehmet Şık ve Çiftlikköy Esnaf Odaları Başkanı Çiftlikköy Belediye Başkanı Metin Dağ ve Yalova Belediye Başkanı Yakup Koçal’ın elinden Kafkas kılıcı hediyelerini aldılar. Dernek Başkanı Mehmet Aydemir katılımcılara da festival hatırası olarak yaptırılan dernek logolu kupalardan hediye etti. 

Editör: TE Bilişim