Mevlana Celaleddin-i Rumi Vuslata erişinin 744. yıl dönümünde Konyalovader tarafından düzenlenen muhteşem bir programla anıldı.
Her yıl Konya ve yurdun değişik illerinde yapılan Vuslat anmaları, Yalova'da da Konyalovader tarafından düzenlenen programlarla gerçekleştirildi. Bu yıl 2. si düzenlenen Vuslat anmasına RDKM ev sahipliği yaptı. Salonu hınca hınç dolduran davetliler, Hasat Vakti grubunun seslendirdiği Türk Tasavvuf Musikisi melodileri ile adeta kendilerinden geçtiler. Semazenlerinde sahne aldığı gecede gerçekleşen Semah unutulmaz bir gece yaşanmasına neden oldu. Programda bir konuşma yapan Konyalovader Başkanı Ahmet Buhari, "Mevlana'nın vuslata erişinin 744. yıldönümü dolayısıyla bu yıl 2.sini gerçekleştirdiğimiz anma programımıza gelerek bizi onurlandıran herkese yürekten teşekkür ediyorum. Her dinden, her renkten insanı kucaklayan Hz. Mevlana sevginin, barışın, kardeşliğin, hoşgörünün sembolüdür. Ya olduğun gibi görün, ya da göründüğün gibi ol düsturuyla insanlığı dürüstlüğe doğruluğa çağıran Hz. Mevlana, sevgi ve dürüstlük hayat felsefesiyle bütün dünyayı ışığıyla aydınlatmaya devam etmektedir. O'nun hayatı ve şiirleri ile verdiği mesajların bilhassa gençler başta olmak üzere insanlarımıza anlatılmasının ve aktarılmasının faydalı olacağı düşüncesindeyim.Mevlana, derin bir İslam âlimidir. O güzeller güzeli Hz. Peygamberden ilham alarak yaşadığı güzel ahlaka bugün hepimiz çok muhtacız. Mevlana'yı sevmek, iyiliği, güzelliği ve ahlakı sevmektir. Mevlana'yı seveceğiz, sevdireceğiz, sevenlerini çoğaltacağız. Bunu başardığımızda toplumumuz sevgi toplumuna dönüşecektir. Mevlana'dan habersiz, ilhamsız bir toplum, eksiktir. Bugün kanın, kinin, düşmanlığın sonu gelmiyor. Eğer Mevlana'nın inancı, ahlakı gönüllere hâkim olsa insanlar arasındaki sevgi ve kardeşlik bitmez. O’nun kapısından karamsarlık ve çaresizlik girememiştir. ‘Bizim dergâhımız umutsuzluk dergâhı değildir’ seslenişi fazilet dolu, iman ve heyecan yüklü mücadele ruhunun, imrenilecek duruşunun özetidir" dedi.

Gecede programın gerçekleştirmesine sağladığı katkılardan dolayı Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar'a da Konyalovader Başkanı Ahmet Buhari tarafından çiçek takdim edildi.



Editör: TE Bilişim