2007’de İzmir’de başlayan PAB hareketi, günden güne yayılarak bugün 30 kente ulaştı. PAB Yalova Grubu da, 3’üncü sezonunda giderek daha geniş bir kitleye ulaşmanın keyfini ve sorumluluğunu taşıyor. Bu hafta 45 civarında bisikletliyle ana caddelere çıkan PAB grubu, trafikte ‘biz de varız’ diyor.

Pedallar Emre Aydın için döndü

Geleneksel buluşma noktası olan Kent Meydanı’ndaki Atatürk Anıtı önünde bir araya gelen 45 civarında bisikletli, bu hafta Emre Aydın Konseri’ne pedal çevirdi. Tur liderliklerini Dr. Muazzez Özçelik ve Aykut Çelep’in, tur artçılığını Özlem Akyüz Bayrı’nın yaptığı grup Özden Mahallesi yolu üzerinden Kadıköy’e pedal çevirdi. Güvenli sürüş uyarılarının sıkça yapıldığı turda bisikletçiler Termal Yolu’ndan Samanlı’ya, oradan da TİGEM içerisindeki Yalova Üniversitesi Bahar Şenlikleri etkinliklerine doğru pedalladı. Emre Aydın konserindeki yaklaşık 2 bin izleyicinin arasına katılan PAB Grubu, ardından Gazipaşa Sahil Yolu üzerinden tura başladıkları nokta olan Kent Meydanı’na gelerek, haftanın turunu gerçekleştirmiş oldu.

PAB Grubu kurucularından Özlem Akyüz Bayrı, grubun her geçen gün genişlediğini ve bunun Yalova’da organik ulaşıma var olan bir talebi gösterdiğini dile getirerek, “Yalova’da organik ulaşımın yaygınlaşmasını destekliyoruz. Burasının bir bisiklet kenti olarak anılması ve bu konuda yapılacak etkinliklerde yer almak bizleri mutlu edecek. Bisiklet hepimiz için bir hobi ama karbon salımı yapmayan çevre dostu bu araç sadece bir gezinti aracı değil” diye konuştu.

 

Editör: TE Bilişim