Yalova İl Milli Eğitim Müdürlüğü, İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü ve Sanat Gönüllüleri Eğitim ve Araştırma Derneği'nin ortaklaşa gerçekleştirdikleri Müziğimizin Genç Kuşaklara Aktarılması Programına Cumhuriyet Meydanı'nda gerçekleştirildi.
Mehter Müziğinin genç kuşaklara aktarılması amacıyla başlatılan proje kapsamında ilde kurulan minikler mehter takımı ilk gösterisini 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı kapsamında Çiftlikköy ilçesinde gerçekleştirmişti. Bu proje kapsamında il merkezinde de bir program düzenlendi. İlk etkinlik RDKM'de yapıldı. Kültür ve Turizm Bakanlığı İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu Mehter Takımı'nın sahne aldığı buradaki etkinlikte Yalova'da oluşturulan minikler Mehter Takımı da ağabeyleri ile birlikte sahne aldılar. Büyükleri ile birlikte Mehter Marşlarını başarıyla icra eden minikler salonu dolduran yüzlerce vatandaştan alkış aldılar.
İstanbul Tarihi Türk Müziği Topluluğu Mehter Takımı ve minikler Mehter Takımı'nın bir sonraki durağı ise 15 Temmuz Demokrasi ve Cumhuriyet Meydanı oldu. Burada da vatandaşlara doyumsuz bir konser veren Mehter Takımı izleyenleri kelimenin tam anlamıyla coşturdu. Mehter Müziğimizin Genç Kuşaklara Aktarılması Programına AK Parti Yalova Milletvekili Fikri Demirel, Yalova Milli Eğitim Müdür Vekili Ali Tosun, Yalova Kültür ve Turizm Müdürü Şeref Tali ile vatandaşlar katıldı. 

Editör: TE Bilişim