Sınıf öğretmenleri Mehmet Yılmaz’ın yönlendirmesiyle 24 öğrenci tarafından hazırlanan ‘Küçük Dünyamızdaki Büyük Düşler’ adlı kitabı Yalova Belediye Başkanı Yakup B. Koçal’a hediye ettiler.

Minik öğrencilerin özveriyle hazırladığı kitabı inceleyen Başkan Koçal, öğrencileri tebrik ederek bir de müjde verdi. Yalova Belediyesi tarafından geçtiğimiz günlerde açılışı yapılan Kent Müzesi’nde bu tür çalışmalar için bir hazırlık yapıldığını belirten Başkan Koçal; “Kent Müzesi’nde bir raf yaptırdık. Bu rafa konulacak kitaplar için iki şart belirtmiştik. Birincisi Yalova ile ilgili yazılan kitaplar konulacak, diğer husus ise Yalovalı yazarların yazmış olduğu kitaplar buraya konulacak. Sizler de Yalovalı yazarlarımızsınız. Hepinize bu özverili çalışmanızdan dolayı teşekkür ederim. Yaz tatilinde bol bol kitap okuyun. İyi hikâyeler yazabilmeniz için çok kitap okumanız gerekiyor” diye konuştu.

Kitapla ilgili bilgi veren Sınıf Öğretmeni Mehmet Yılmaz ise; “Öğrencilerimiz 3.sınıfta olmalarına rağmen hiçbir yerden esinlenmeden tamamen kendi hikâyelerini yazdılar. Onlara fırsat verince neler yapıldığını gösterdiler” dedi.

Bir süre minik öğrencilerle sohbet eden Yalova Belediye Başkanı Yakup B. Koçal, daha sonra öğrencilerle hatıra fotoğrafı çektirdi.

 

Editör: TE Bilişim