Yalova Balkan Göçmenleri Derneği (BAL-GÖÇ) tarafından organize edilen, "Çocuklar Üşümesin" projesi kapsamında örülen bere ve atkılar Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'ın da katıldığı bir ziyarette Çocuk Esirgeme Kurumunda kalan çocuklara hediye edildi.
BAL-GÖÇ Derneği üyesi kadınlar tarafından başlatılan, "Çocuklar Üşümesin" projesi kapsamında, kadınların bizzat kendi ördükleri atkı ve bereler Çocuk Esirgeme Kurumu'nda kalan çocuklarla buluştu. Bere ve atkı dağıtımına Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman da katıldı. Kuruma gelişinde çocukların büyük ilgisi ile karşılaşan Salman, miniklerle sohbet etmeyi unutmadı. Yanında getirdiği çikolata ve oyuncakları çocuklara dağıtan Salman ardından BAL-GÖÇ Derneği üyesi kadınlar tarafından örülen bere ve atkıları da çocuklara elleriyle sundu. Miniklerin mutluluğunun gözlerinden okunduğu programda BAL-GÖÇ'lü kadınları da kutlayan Salman, "Yaptığınız gerçektende sadece gönlü büyük insanların yapacağı bir şeydir. Ana baba şefkatine ihtiyaç duyan bu yavrularımız sizlerin ördüğünüz bu atkı ve berelerle ısınacaklar. Ama onları asıl ısıtan sizlerin bu atkı ve bereleri örerken ona kattığının anne şefkati olacak" dedi.
Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ardından Çocuk Esirgeme Kurumu yetkilileri ile de bir süre sohbet ederek, kurum çalışmaları hakkında bilgiler aldı. Belediye olarak imkanlar ölçüsünde çocuklar için yapılacak her türlü etkinlikte de yanlarında olacaklarını dile getiren Salman, projeyi gerçekleştiren BAL-GÖÇ derneği başkanı Lütfü Özgür'e de teşekkür etti.

Editör: TE Bilişim