75.Yıl Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu Okulumuz Gezi ve İnceleme Kulübü rehber öğretmenlerinin refakatinde 120 öğrencinin katılımıyla 11 Kasım 2017 tarihinde Çanakkale gezisi gerçekleştirildi.
Çanakkale’deki savaş alanları rehber eşliğinde gezildi. Gezi rehberi, hem savaşların yapıldığı yerleri gösterdi  hem de yaşanan hadiseleri  anlattı. 1915 yılındaki bu önemli savaşta binlerce isimsiz kahramanımız olduğu gibi ismi  bilinen kahramanlarımızı da yaşanan olaylar üzerinden anlattı. Gazi Mustafa Kemal Atatürk, Cemal Paşa, Cevat Paşa, Seyit Onbaşı, Yahya Çavuş, Yüzbaşı Hakkı Bey, Albay Cevat Çobanlı,  Mareşal Fevzi Çakmak, Yarbay Hüseyin Avni Bey gibi kahramanlarımızın savaşta gösterdikleri başarıları anlattı. Gezide, Kuzey ve Güney cepheleri, Siperler, 57. Alay, Yeni düzenlenen Şehitlik Abidesi, Alçıtepe köyü ve Conk Bayırını gezildi. Öğrencilerimiz duygulu anlar yaşadı. Atalarını andı, aziz ruhlarına Fatihalar okudu, aziz hatıralarını yâd etti.
Öğrencilerimiz, gezide milli ve manevi duygularını pekiştirerek, bu milletin nasıl var olduğunu, millet vasfının nasıl kazanıldığını bir kez daha öğrendiler. Böylece Çanakkale gezisinden,   vatan ve millet değerlerine sahip çıkmanın ne kadar önemli olduğunu görmüş olarak döndüler.

Editör: TE Bilişim