Yalova Melek Kitabevi satış verilerine göre, Yalovalı okurların tercih ettiği  kitapların başında Kahraman Tazeoğlu’nun Destek Yayınlarından çıkan romanı, Yaralı en çok okunlar arasında ilk sıralarda yer alıyor. Yazar Kahraman Tazeoğlu, Destek Yayınları’ndan  çıkan kitabını şu cümlelerle anlatıyor : “Yarasız insan yok, bunu kabul edelim. Yani bu toplumda, bu coğrafya da yaşayıp da özellikle aşktan yana yara almayan birini bulmak çok zor. Çünkü aşk ile ilgili kaybolan değerler var. Bizi en çok aslında o kaybedilen değerler yaralıyor, bilmesek de, farkına varamasak da…Ben insanların o yaralarından yola çıkarak ve alt başlığıyla da kitabın; “Bazı yaralar sardıkça kanar” diyerek gerçekten için için kanayan yaralara işaret etmeye çalıştım, bunu göstermeye çabaladım. Peki, bu yara nereye varıyor, nereye çıkıyor” diye özetliyor.

Yalovalı okurların yerli roman tercihlerinden birisini de yazar Erdal Demirkıran’ın ‘Bütün Kadınlar Aptal Sen Hariç’ adlı romanı oluşturuyor. Kitapta;  “Bütün Kadınlar Aptal Sen Hariç” isimli eseriyle Demirkıran bu sefer de kadınları ve kadına dair aklınıza gelebilecek neredeyse her şeyi; doğumundan genç kızlığına, evliliğinden anneliğine ve hatta hayatının sonuna kadar bütün evreleriyle mercek altına alıyor.Bu kitabıyla Dünyanın En Akıllı İnsanı, kadınların eksik yönlerini eleştirmekten daha çok bu zaaflarına çözümler üreterek onları olmaları gereken gerçek konumuna taşımayı hedefliyor.

James Frey’in ‘ Endgame Çağrı’ adlı kitabı da en çok satanlar arasında kendisine yer buluyor. Türkiye'deki ismiyle "Endgame: Çağrı", bir maç sırasında Fenerbahçe Stadı'na düşen bir meteorla başlıyor ve bu, dünyanın sonunu getirecek felaketlerin ilki oluyor. Doğduklarından beri dünyayı kurtarmak için yetiştirilen, farklı niteliklere ve güçlere sahip 13-20 yaş arası gençler, bu işaretin ardından 3 anahtarı bulmak için amansız bir mücadeleye girişiyor. Yalovalı okurların tercih ettiği yeni çıkan kitaplardan birisi de yazar Arzum Uzun’un 4. Kitabı olan Bitli Pileyboy adlı kitap. Kitabın konusu ise şöyle: “30 yaşında Ayda Rock üstadı kocasından boşanırken hayat ona neler sunacak farkında değildir. Hayat Ayda’ya farklı bir olay sunacaktı. Bitli Pileyboy özellikle şehirde boşanmış yalnız kadının ünlü dünyasında neler yaşadığını anlatır. Yaşam artık Ayda için gerçekten değişmiştir. Ayda evliyken daha sade yaşantısı varken şimdi gözde bir kadın olmuştur. Sanat ve gösteri âleminde sevgi yok olmuş ve insanlar sadece sevgiyi sevişmek sanmaya başlamışlardır. Bitli Pileyboy özellikle yaşantının gerçek yüzünü sergiler. Düzen içerisinde yaşayan yalnız bir kadın vardır. Hayat neler getirecektir bilemez. Arzum Uzun tarafından kaleme alınan eser özellikle yaşantı ve parlak dünyanın ışığını sorgular. Görkem ve eşlerin farklı düşünceleri sizlere gösterilir. Kişiler bu düzende sadece kendileri olmak isterken olaylar onları farklı yere çeker” 

Editör: TE Bilişim