Romanya’nın yanısıra Kazakistan, Makedonya, Bulgaristan, Yunanistan, Gürcistan, Ukrayna-Kırım  ve Türkiye’den katılım sağlayan ekipler Köstence ve Mamai’de kortej eşliğinde yürüyerek ana caddelerde gösteriler sergiledi. Çiftlikköy Belediyesi Folklor ekibi, Romanya’da ülkemizi başarıyla temsil etti.  Romanya Müslüman Türk-Tatar Birliği’nin her yıl organize ettiği festivalin 20’incisi, 28-31 Ağustos tarihleri arasında Köstence’deki yaz tiyatrosu Sovelja’da gerçekleşti.

Romanya Müslüman Tatar Türkleri Demokrat Birliği (RMTTDB) Başkanı Celil Esergep ve Bölge Milletvekillerinin de gösterileri izlediği Köstence’deki Uluslararası Folklor Festivalinde Çiftlikköy Belediyesi Folklor Ekibi büyük beğeni topladı.

Romanya’daki Uluslararası Folklor festivalinde en başarılı ekip olarak belirlenen Çiftlikköy belediyesi Folklor ekibine RMTTDB Başkanı Celil Eserge bir plaket verirken, Plaketi alan Çiftlikköy Belediye Meclis Üyesi Afşin Karyağdı, Plaketi Yalova ve Çiftlikköy Halkı adına Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar adına aldığını belirterek, Çiftlikköy Belediyesi olarak Romanya Müslüman Tatar Türkleriyle birlikte olmaktan mutluluk duyduğunu söyledi. Festivale, Çiftlikköy Belediye Meclis Üyesi Macide Aras ve Rıfat Aydın’da katılırken, Meclis üyeleri Romanya Müslüman Tatar Türkleri Demokrat Birliği yöneticileriyle görüşmeler yaparak iki kent arasında kültürel işbirliğinin yaygınlaştırılmasa yönelik çalışmalar yapılması konusunda görüş birliğine vardılar.

Türkiye Halk Oyunları Federasyonu Başkan Yardımcısı ve eğitmeni Hakan Evciman’ın koordinasyonunda festivale katılan 45 kişilik Çiftlikköy Belediyesi Folklor ekibi, gösterilere damgasını vururken, festivalin ilk gününde katılımcı ülkelerle birlikte Köstence ve  Mamai’de kortej eşliğinde yürüyerek ana caddelerde gösteriler sergiledi.

Çiftlikköy Belediyesi Folklor ekibi festivalin son gününde  “Adım Adım Anadolu” isimli gösterisini sahneledi. Uzun süre ayakta alkışlanan Çiftlikköy Belediyesi Folklor Ekibi, festivalin en başarılı ekiplerinden biri olarak gösterildi.

 

 

Editör: TE Bilişim