Yalova İl Halk Kütüphanesi Müdürlüğü’ne bağlı olarak hizmet veren Safalı Yılmaz Tüzünataç Çocuk Kütüphanesi kullanıma sunduğu 15 bine yakın kitapla Yalovalı öğrencileri kitabın engin dünyası ile buluşturuyor. Safalı Yılmaz Tüzünataç Çocuk Kütüphanesi, bir aylık bir çalışmanın ardından yapılan tadilatla engelli dostu oldu. Çocuk Kütüphanesi Pazar ve pazartesi günleri hariç haftanın diğer günleri 8 ile 17 saatleri arasında öğrencileri bekliyor.
Yalova İl Halk Kütüphanesi’ne bağlı olarak hizmet veren Safalı Yılmaz Tüzünataç Çocuk Kütüphanesi kullanıma sunduğu farklı konulardaki binlerce kitap çeşidini 7-16 yaş grubu çocukla buluşturuyor. Türkiye genelinde hizmet veren 45 çocuk kütüphanesinden birisi olan Yalova Safalı Yılmaz Tüzünataç Çocuk Kütüphanesi, yapılan tadilatla Bakanlığın Engelli Yönetmeliği’ne uygun hale getirildi. Yapılan tadilat sonucunda, Çocuk Kütüphanesi’nin kapıları genişletilirken, engellilere uygun tuvaletleri, giriş kapısına yapılan engelli rampası ve görme engelliler için işaretli yol ile engelli dostu bir kütüphane olarak hizmetlerini sürdürüyor.
Türkiye’de özellikle büyük şehirlerde ve sayılı ilde bulunan çocuk kütüphanelerinden birisi olan Safalı Yılmaz Tüzünataç Çocuk Kütüphanesi’nin Yalovalı çocuklar için büyük şans olduğunu belirten yetkililer, çocukları her geçen gün yenilenen kitap arşivi ve zengin çocuk dergileri  hizmeti ile buluşturmaya davet ediyor.
Safalı Yılmaz Tüzünataç Çocuk Kütüphanesi, 15 bine yakın kitap arşivinin yanı sıra, araştırma, etkinlik, internet odası ile de çocuklara hizmet veriyor. Günümüzde adeta internet dünyası ile çevrili durumda bulunan çocukları kitabın engin dünyası ile buluşturan Çocuk Kütüphanesi, üyelik sisteminin yanı  sıra çocuklara üye olmadan da hizmet veriyor. Kütüphane yetkilileri  kitapları güncelledikçe ve piyasada satılan güncel kitapların da yer almasıyla çocuk okuyucu sayısının her geçen gün artış gösterdiğini belirtiyorlar. 

Editör: TE Bilişim