Yurtdışında birçok organizasyonda Türkiye’yi başarı ile temsil eden Kültür ve Turizm Bakanlığı Ebru Sanatçısı Suna Koçal, Çek Cumhuriyeti’nin başkenti Prag’da düzenlenen 5.Dünya Ebru Günü’nde Türkiye adına çalışmaları ile yer alıyor. Bu yıl 5.’si düzenlenen ve 27 Kasım tarihine kadar devam edecek olan organizasyon kapsamında Sanatçı Suna Koçal’ın eserleri de düzenlenecek olan sergide yer alacak.
Bu yıl 5.kez düzenlenen ve 27 Kasım tarihine kadar devam edecek olan Dünya Ebru Günü’nde farklı kültürlerden, farklı düşüncelerden insanlar sanat ve barış için bir araya geldi. Yalovalı Kültür ve Turizm Bakanlığı Ebru Sanatçısı Suna Koçal’ın Dünya Ebru Günü’ne 34 ülkeden katılan ebru sanatçıları ile birlikte eserlerinin basılmış olduğu kartpostallar imzalanarak barış mesajları ile Birleşmiş Milletler’e postalandı. Ebru sanatının tanıtılması ve yayılmasını amaçlayan Dünya Ebru Günü çeşitli etkinliklerle 27 Kasım tarihine kadar devam edecek. Etkinlikler kapsamında; ebru sanatçılarının workshop sunumları, yuvarlak masa toplantıları, özel çocuklara ebru çalışması, çocuklara ebru sergisi ve 38 ülkenin sanatçılarının ebruları ile yan yana getirilmiş Ebru Patcwork sergisi de yer alacak.
Ebru sanatının evrensel bir sanat olduğu mesajının da iletildiği Dünya Ebru Günü’nde Türkiye’nin Prag Büyükelçisi Ahmet Necati Bigalı tarafından sanatçılara özel bir resepsiyon düzenlendi. Resepsiyona Ebru Sanatçısı Suna Koçal da katıldı.

Editör: TE Bilişim