Türk Edebiyatı’nın ünlü şairlerinin şiirlerinin yer aldığı “Şiir Yolu” düzenlenecek törenle açılacak. 5 Ekim 2016 Çarşamba günü yapılacak olan açılış saat 17.30’da gerçekleşecek. Açılışın onur konuğu şair Ataol Behramoğlu olacak. Behramoğlu açılışta şiir dinletisi sunacak.
“13 Mahalle 77 Proje” açılış, temel atma ve tanıtım günleri kapsamında Edebiyatımızın birbirinden değerli şairlerinin en güzel eserlerinin yer aldığı Aşk Köprüsü yanındaki Mendirek Yolu “Şiir Yolu’na” dönüştürüldü. Girişinde Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’ın da şiirinin yer aldığı Şiir Yolu’nda 35 adet şiir bulunuyor. Mermer kaideler üzerine yazılan şiirler gece ışığı yansıtarak farklı bir ambiyans yaratıyor.
“Kentimizin her noktasına o bölgenin yapısına uygun hizmetler sunmaya devam ediyoruz” diyen Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman; “Şiir Yolu farklılık yaratacak hizmetlerden bir tanesi. Daha önce konuşan bankları kent meydanına yerleştirerek edebiyatımızın önemli iki ismini bir araya getirmiştik. Şimdide edebiyatımızın önemli şairlerinin 35 şiirini mermer kaideler üzerine yazdık. Ataol Behramoğlu’nun da katılacağı törenle ’13 Mahalle 77 Proje’ kapsamında Şiir Yolunu hizmete açacağız. Açılışa tüm halkımızı bekliyorum” dedi.  

Editör: TE Bilişim