Siirt Vakfı'nın açılış törenine Vali Yardımcısı Hasan Gürsoy, AK Parti Yalova Milletvekili Temel Coşkun, AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu, CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce, Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, AK Parti Yalova Milletvekili Adayları Fikri Demirel ve Mehmet Demirhan, Saadet Partisi İl Başkanı Celal Korkmaz, Saadet Partisi Milletvekili Adayları Talip Bayburtlu ve Mehmet Mete,  Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, Emniyet Müdürü Mehmet Ali Süvari, İl Milli Eğitim Müdürü Cengiz Mete,  İl Müftüsü Mustafa Üskülüplü, Siirt Vakfı Genel Başkanı Zeki Akyüzlü, Yalova Siirtliler Derneği Başkanı Vedat Babaoğlu iştirak ettiler. Vakfın açılış töreninde ilk olarak Siirt Vakfı Yalova Şube Başkanı Ergün Demirhan bir konuşma gerçekleştirdi. Başkan Demirhan, "Kadim bir kültürden gelen geleneğimizi, örfümüzü birlik ve beraberliğimizi devam ettirmek, tasada ve sevinçte bir olmak, bir araya gelmek , hayırlı işler yapmak için merkezi İstanbul'da bulunan Siirt Vakfı'mızın Yalova Şubesi'ni açıyoruz. Biz Siirtliler Yalova'ya değer katmak istiyoruz, kültürel, sosyal ve ekonomik hayatında var olmak istiyoruz. Yalova'nın hoşgörü ortamı devam etmeli, örnek olmalı, Yalova yaşam tarzlarına saygı ile insanların inancıyla, gelenek göreneklerin yaşam alanı bulmasıyla örnek olmalı, biz Siirtliler, Yalova'nın bu değerlerine sahip çıkacağız. Bu aziz vatanın her santimetre karesi kutsal ve değerlidir. Biz Siirtliler Türkiye'nin bu cennet köşesinden biri olan Yalova'da huzurun, kardeşliğin, birlik ve beraberliğin önemli bir aktörü olmak istiyoruz. Siirt Yalova Vakfı olarak; maddi, manevi sıkıntısı olanlara imkanlar çerçevesinde destek olmaya çalışacağız, yaşlılarımızın yürüyen ayağı, gören gözü olmaya çalışacağız. Varsa yetimlerimizin başını öne eğdirmeyeceğiz, sosyal ve kültürel hayatta gençlerimizle olacağız, gençlerimize sahip çıkacağız,  maddi imkansızlıklardan dolayı okuyamayan gencimiz olmasın. Yalova Siirt Vakfı tüm Yalova'ya hayırlı olsun, birliğin beraberliğin dayanışmanın yardımlaşmanın sembolü, hayırlı hizmetlere vesile olsun" şeklinde konuştu.

"Siirt Vakfı ülke geneline yayılıyor"

Daha sonra Siirt Vakfı Genel Başkanı Zeki Akyüzlü katılımcılara hitap ederek, Siirt Vakfı'nın ülke geneline yayıldığını ve Yalova'daki şubenin açılışından büyük bir onur duyduğunu ifade ederek Siirtlilerin herzaman birlik ve beraberlik içerisinde olması temennisinde bulundu.

Başkan Salman'dan vakfa tam destek

Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman ise Yalova'daki birçok Siirtli'nin bulunduğunu ve Siirtli vatandaşlar ile sıkı diyaloglarının olduğuna dikkat çekerek, Vakfa her türlü desteği vermeye hazır olduklarını ifade etti. Yalova'daki Siirtlileri birada görmekten memnuniyet duyduğunu söyleyen Başkan Salman, Vakfın açılışının hayırlı olmasını temenni ederek, emeği geçenlere teşekkür etti.

"Yalova'da Siirtlilerle bir arada olmaktan mutluluk duyuyorum"

Yalova CHP Milletvekili Muharrem İnce ise Siirtlilerin misafirperver, güleryüzlü, sıcak kanlı ve cana yakın olduklarını ifade ederek, Yalova'daki Siirtlilerin bu dayanışmasını takdir ettiğini söyledi. Yalova'nın nüfusunun hergeçen gün arttığını sözlerine ekleyen Vekil İnce, "Yalova'da sadece 81 vilayetten değil birçok ülkeden de vatandaş yaşıyor. Yalova'daki Siirtliler de Yalova'nın bir parçası olmuş durumda. Ben şahsen Siirtli vatandaşlarımı çok seviyor ve Yalova'da onlarla birarada olmaktan mutluluk duyuyorum Yalova Siirt Vakfı hayırlı uğurlu olsun" dedi.

"Siirt tarihi ve kültürel yapısını yerinde gezmek istiyorum"

Vakıf açılışında konuşan AK Parti Milletvekili Temel Coşkun ise Yalova'daki Siirtlilerin hep bir arada birlik ve beraberlik içerisinde olduklarını samimi ve içten olduklarını söyleyerek Siirtli vatandaşları takdir etti. Siirt'e bir gezi düzenlemek istediğini belirten Vekil Coşkun, Siirt'in tarihi ve kültürel yapısını yerinde gezmek ve görmek istediğini söyledi. Vekil Coşkun, Vakfın hayırlara vesile olmasını temenni etti.

"Siirtlileri böyle dinamik görmek beni memnun etti"

Vekil Coşkun'dan sonra AK Parti Diyarbakır Milletvekili Galip Ensarioğlu kürsüye çıkarak Yalova'daki Siirtlileri kutladı. Vekil Ensarioğlu, "Ben Diyarbakırlıyım fakat Siirt benim komşu ilim, Yalova'da benim ikinci memleketim sayılır. Siirtli vatandaşlarımızı burada böyle dinamik, içiçe birlik beraberlik içerisinde görmek beni ziyadesiyle memnun etmiştir. Siirt Vakfı'nın Yalova'daki kuruluşunda emeği geçenlere teşekkür ediyor, hayırlara vesile olmasını yüce Allah'tan niyaz ediyorum" dedi.

"Siirt'in gönlümde apayrı bir yeri var"

Son olarak bir konuşma gerçekleştiren Vali Yardımcısı Hasan Gürsoy, "Ben Siirt'in Pervari ilçesinde Kaymakam olarak görev yaptım. Siirt insanını yakından tanıyor ve hoşgörülü, misafirperver ve cana yakın olduklarını iyi biliyorum. Burada bu güzel vakfın açılışında böyle güzel kalabalığı görmek gerçekten çok güzel. Siirt'in benim gönlümde apayrı bir yeri var. Tüm Siirtli vatandaşlarımızı canı gönülden kutluyor ve vakfın hayırlı olmasını temenni ediyorum" diye konuştu.

Siirt fıstığı beğeni kazandı

Daha sonra Vakfın açılış kurdelesi protokol üyelerinin katılımıyla kesildi. Protokol üyelerine Siirt ürünleri hediye edildi. Görkemli açılış sonrası katılımcılara çeşitli ikramlarda bulunulurken Siirt'in meşhur fıstığı davetliler tarafından beğeni kazandı. Vakıf açılışında bolca hatıra fotoğrafları çekildi.

Editör: TE Bilişim