Yakamoz Yayınları’ndan çıkan ve Yalova Melek Kitabevi’nde satışa sunulan kokulu kitaplar, çocuk kitapları ve kısa hikayelerden oluşuyor. Kokulu kitapları okuyan okuyucular, sayfaları çevirdikçe, menekşe kokusu başta olmak üzere, çeşitli çiçek ve hafif sabun kokusu gibi kokuları hissederek kitaplarını farklı bir atmosferde okuma imkanına sahip oluyorlar. Yakamoz Yayınlarından satışa sunulan Menekşe Kokulu Hikayeler adlı kitap, içi ısıtan, duygusal hikayelerle en çok tercih edilen kokulu kitapların başında geliyor. Genç kızlığa yeni adım atan genç kızlara hitap eden Üşütük Kızın Günlüğü de yine kokulu kitaplarda tercih edilenlerin başında geliyor.

Yaz sezonunda yerli yazarlardan Fatih Murat Arsal’ın aşk, tutku, nefret üzerine konumlandırdığı romanları ise Yalovalı okurların tercihlerinde başı çekiyor. Yazar Arsal’ın Yalnız Gözlerin İçin, Beni Bırakma, Seni Sevmek İstemezdim, Zor Kadın gibi kitapları en çok tercih edilen kitaplar arasında yer alıyor. Yalovalı okurların tercihlerinde yeni çıkan kitaplardan Koridor Yayınlarından Monica Mccarty’nin Gazap adlı romanı da en çok okunan kitaplarda başı çekiyor.

Yaz sezonunda en çok aranan ve tercih edilen bir diğer kitap ise, genetik olarak kan pıhtılaşması sorunu ile dünyaya gelen yazar Metin Hara’nın Destek Yayınevi’nden çıkan kitabı Aşkın İstilası Yol adlı kitabı. Kitapta yazar hastalıkla mücadelesini kaleme alıyor.
Editör: TE Bilişim