TUFAG  ve Subaşı Belediyesi’nin katkılarıyla gerçekleşen programa Subaşı  Belediye Başkanı  Volkan Yılmaz, Kaytazdere Belediye Başkanı Ali Kangal, İl Genel Meclis Üyesi Ali Çorbacı ve  Mustafa Tunalı, Belediye Meclis Üyelerinden  Metin Aygül, Bülent Karasu, Emin Öksüz, Nuri Çimen, Sadık Çelik ve İsmail Can,  AK Parti İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, TUFAG ilk kurucusu  Ahmet Erkan Baykent, TUFAG Dernek Başkanı  Osman Tamer Çınar, önceki Subaşı Belediye Başkanlarından İsmail Fidan, Subaşı Kent Konseyi Başkanı Zeki Gürsu ve çok sayıda davetli katıldı.

Sunuculuğunu İrem Gökdemir  ve Uğur Gül’ün yaptığı etkinlik Belediye Başkanı Volkan Yılmaz’ın konuşması ile başladı. Volkan Yılmaz, konuşmasında; “Sayın Protokol, çok değerli Subaşılı hemşehrilerim, bu akşam 15. Kez ev sahipliğini yaptığımız Uluslararası Halk Dansları Programına hepiniz hoş geldiniz. Subaşı Belediyesi olarak amacımız böyle uluslararası etkinliklerle hep beraber barışı, dostluğu, hoşgörüyü beldemize daim kılmak ve gelecek nesillere aktarmak. Ben sizlerin huzurunda bu organizasyonu beldemize ilk kez kazandıran çok değerli büyüğüm Sayın İsmail Fidan başkanımıza çok teşekkür ediyorum. Aynı şekilde Tufag organizatörlerine de yine aramızda bulunan Yalova Kültür İşleri Müdürü Sinan Bey’e de çok teşekkür ediyorum. Hepinize hayırlı seyirler diliyorum” dedi.’

Subaşı Kalıcı Konutları İş Merkezleri ortak kullanım alanında düzenlenen bu yılki etkinliğe 10 ülke (Slovakya, Kolombiya, Meksika, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti, Sırbistan, Bulgaristan, Polonya, Gürcistan, Bosna-Hersek ve Macaristan) katıldı. Rengarenk kıyafetleri ile ülkelerinin esintilerini Subaşı’na taşıyan ekipler izleyicilerden büyük alkış aldılar.

Festivalde gösteri yapan halk dansları grup liderlerine gösterilerini yapmalarının ardından teşekkür plaketi verildi. Slovakya grup lideri Pavol Suac’a, Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Macaristan grup lideri Çaba’ya AK Parti İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak, Kolombiya grup lideri Felisa Hurtado’ya Belediye Başkanı Volkan Yılmaz, Meksika grup lideri Hucye Ocoti’ye İl Genel Meclis Üyesi Ali Çorbacı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti grup lideri Menderes Gülbudak’a Ali Kangal, Gürcistan grup lideri Şalva Gogaadze’ye Belediye Meclis Üyesi Emin Öksüz, Bulgaristan grup lideri Emil Genov’a  İl Genel Meclis Üyesi Mustafa Tunalı, Bosna Hersek grup lideri Enes Basric’e Subaşı Kent Konseyi Başkanı Zeki Gürsu, Sırbistan grup lideri Milutin Lukic’e Belediye Meclis Üyesi Bülent Karasu, Polonya grup lideri Izabela Grocnowska’ya Tufag Dernek Başkanı Osman Tamer Çınar plaketlerini takdim etti. Belediye Başkanı Volkan Yılmaz ve Tufag Dernek Başkanı Osman Tamer Çınar, karşılıklı plaket takdiminde bulundular.


Belediye Başkanı  Volkan Yılmaz,  Subaşı Belediyesi Halk Dansları ekibini gösterdikleri başarılı performanslarından dolayı tebrik ederek ekip lideri Semiha Dinler’e çiçek takdim etti. Etkinlik havai fişek gösterileri ile son buldu.

Editör: TE Bilişim