Hacı Ali Saruhan İlköğretim Okulu’nda düzenlenen konserin sunuculuğunu Hürriyet Okulu Türkçe Öğretmeni Semiha Yüksel  yaparken Türk Sanat Müziği konserine halkın katılımı ise yoğun oldu. Türk Sanat Müziği Korosu gecesine  Subaşı Belediye Başkanı Musa Kuş ve eşi Selma Kuş, Belediye Meclis Üyeleri Adayları  CHP İl Genel Meclis Üyesi Adayları Denizgören Mahalle Muhtarı Vekili Cemal Doğdaş, Kaytazdere CHP Belediye Başkan Adayı Ali Kangal, Subaşı Belediyesi Türk Halk Müziği Koro Şefi Muzaffer Ayber, Kocaeli Valiliği Türk Sanat Müziği Topluluğu, Karamürsel İleri Musiki Derneği, Subaşı CHP Kadın Kolları ve çok sayıda davetli katıldı.

Ezgileri beraber anlamak, beraber anlatmak ve paylaşmak amacıyla düzenlenen konserde Subaşı Belediyesi Türk Sanat Müziği Korosu ‘Seni Sevda Çiçeğim’, ‘Solsan da Sararsan Yine Gül Penbe Dehensin’, ‘Apansız Uyanırsan Gecenin Bir Yerinde’, ‘Söyleyemem Derdimi’, ‘Nasıl Geçti Habersiz O Güzelim Yıllarım’, dinleyiciler ile ‘Hiçbir Şeyde Gözüm Yok’, ‘Haberler Yollasam Seni Çağırsam’, ‘Elmalıya Vurgunum’, ‘Sevemez Kimse Seni’, ‘Ada Sahillerinde Bekliyorum’, ‘Körfezde Üç Beş Güzel’, ‘Pencerenin Perdesini Aç Bana Göster Yüzünü’, ‘Ela Gözlerine Kurban Olduğum’ ve ‘Yar Saçların Lüle Lüle’ eserlerini seslendirdi.

Konserin solo bölümünde ise  Ayşe Kumpas ‘Karadır Kaşların Ferman Yazdırır’, İsmail Türkay‘ Deryada Bir Salım Yok’, Beyhan Yaşa ‘Benzemez Kimse Sana’, İsmail Altay ‘Kumruları Dinledim Susuverdiler’, Sema Aytekin ‘Gezdiğim Dikenli Aşk Yollarında’, Kamil Yılmaz ‘Hiç Mi Gülmeyecek Benim De Yüzüm’, Koro Şefi Hilmi Gök ‘Yeşim Taşı Gözlerindir Uğurum’, Ertuğrul Cengiz ‘Bir Dünya Yarattım İkimiz İçin’, Nermin Özgen ‘Kalbimde Gizli Bir Sevgi Mi Arar’, Canan Neşeli ‘Gönlümün Şarkısını Gözlerinde Okurum’, ‘Enginde Yavaş Yavaş Günün Minesi Soldu’, ‘Benim Yarim Gelişinden Bellidir’ adlı eserleri seslendirerek seyircilerden büyük alkış aldılar.

Programın sonunda Subaşı Belediye Başkanı Musa Kuş,  korodaki saz ve ses sanatçılarına ve koro şefi Hilmi Gök’e çiçek takdim ederek teşekkür etti. Musa Kuş konuşmasında; “Bu güzel gecede emeği geçen başta Hilmi Gök hocamıza ve sanatçılarımıza teşekkür ediyorum. Değerli hocamız ve değerli gönüllü arkadaşlar sayesinde oluşturulan koro ekibimizin gerek yurtiçinde gerek yurtdışında bizleri temsil edeceklerine canı gönülden inanıyorum. Halk istiyorsa olur, sizler talep edeceksiniz, biz hizmete sunacağız. Bu zamana kadar Biçki-dikiş kursu, bilgisayar kursu, saz kursu, gitar kursu ve Kuran Kursu açmış bulunmaktayız. Sizlerin talepleri doğrultusunda da açmaya devam edeceğiz. Geceye katılan herkese teşekkür ediyorum”  dedi. 

Editör: TE Bilişim