Mart Ayı kültür sanat etkinlikleri kapsamında Yalova Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü işbirliğince ‘Tiyatrolar Haftası’ sebebiyle özel program hazırlandı. Belirlenen okul öğrencilerine yönelik yapılan etkinliğin ilk gününde ‘Çevreci Kızgın’ isimli çocuk tiyatrosu sahnelendi.  
Tiyatro Yazarı Sabahattin Engin ve Eşi Coğrafya Öğretmeni Mesude Engin Çocuk Tiyatrosu ve Kütüphanesi’nde yapılan tiyatro oyununa ilk gün 700. Yıl Osmangazi İlköğretim Okulu, Rahmi Tokay İlkokulu ve Bahçelievler İlkokulu’ndan toplam 450 öğrenci katıldı. 2 Seans olarak düzenlenen tiyatro oyununu meraklı gözlerle seyreden öğrencilere patlamış mısır ikram edildi. Cihad Keskin tarafından yazılıp yönetilen ve yaklaşık 45 dakika süren tiyatro gösterisinde çocuklara çevre bilincinin kazandırılması amaçlandı. 
Eğlenirken Öğrenecekler
Düzenlenen tiyatrolarla öğrencileri eğlendirmeyi, eğlendirirken de öğretmeyi hedeflenen etkinlik bir hafta olarak planlandı. 23 Mart Çarşamba günü Çocuk Tiyatrosunda Çevreci Kızgın isimli oyun sahnelenirken, Raif Dinçkök Kültür Merkezi’nde Kral Çıplak isimli oyun minik öğrencilerin beğenisine sunulacak. 24 Perşembe Günü ve 25 Mart Cuma günü Miko ve Anto isimli oyun yine Milli Eğitim Müdürlüğü ile koordineli olarak okul öğrencileri için perde diyecek.
Tiyatrolar Haftasında 3000 Çocuk Tiyatro İzleyecek
Haftanın son etkinliği tüm çocukların katılımına açık olacak olan Çizmeli Kedi tiyatro gösterisi olacak. 26 Mart Cumartesi günü sahnelenecek oyun 3 seans olarak gerçekleştirilecek. Oyun 12:00 – 14:00 ve 16:00 saatlerinde yapılacak. Tiyatrolar Haftası süresince gerçekleştirilecek oyunlara katılım sağlayan çocuk sayısının 3000’e ulaşması hedefleniyor.
Editör: TE Bilişim