TUFAG Özel Gecesi Barış Manço Açık Hava Tiyatrosu'nda gerçekleştirildi. Gecede bir biri ardına sahneye çıkan ekipler ülkenin kültür zenginliğini mozaik mozaik Yalova'ya taşıdılar. 
TUFAG ekiplerinin sahne aldığı, "TUFAG Özel Gecesi" Barış Manço Açık Hava Tiyatrosu'nda gerçekleştirildi. Amfi Tiyatroyu hınca hınç dolduran Yalovalılar da ekipleri bu gecede yalnız bırakmadılar. Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman'da geceye katılanlar arasında yer aldı. Programın açılış konuşmasını TUFAG Başkanı Sinan Çolak yaptı. Çolak, "TUFAG Özel Gecesi bizim için ayrı bir yere sahiptir. Tüm ekiplerimiz yıl boyunca bu geceye hazırlık yaptılar. Bugün bu emekleri sizlerle buluşturma vaktidir. Bizleri bu mutlu gecede yalnız bırakmayan halkımıza ve değerli misafirlerimize TUFAG camiası adına yürekten teşekkür ediyor, hoş geldiniz diyorum" dedi. Program öncesinde vatandaşlara kısa bir selamlama konuşması yapan Salman ise, "TUFAG aldığı ulusal ve uluslararası başarılarla sadece Yalova'nın değil ülkemizin de gurur kaynağı derneklerinden birisidir. Türk kültürünün bir parçası olan halk oyunlarımızı nesilden nesile aktararak çok büyük bir iş başaran TUFAG, bugüne kadar binlerce gencimize de halk oyunlarını sevdirmişti. Bugün burada miniğinden büyüğüne bir çok ekip sahne alacak ve bize unutulmaz bir gece yaşatacaklar. Ben bu derneğin kurulduğu ilk günden bugüne kadar emeği geçen herkesi yürekten kutluyorum" diye konuştu.
Ardından bir biri ardına sahneye gelmeyen başlayan TUFAG ekipleri ülkemizin zengin kültürünü sahneye taşıdılar. Gecede en büyük ilgiyi ise minik ekipler çekti. Rengarenk kıyafetleriyle sahneye çıkan minikler değişik yörelerden derlenen halk oyunlarını tam bir profesyonellik ile izleyenlere yansıttılar. Minikler kadar veteranların gösterileri de  büyük ilgi gördü. Sahneye alkışlarla çıkan veteran ekipleri de eski günlerini aratmadılar. Ülkenin her köşesinden mozaik mozaik derlenen halk oyunları gösterilerini izleyen Yalovalılar da ekipleri dakikalarca alkışladılar. Gece geç saatlere kadar sürdü.

Editör: TE Bilişim