TUFAG 29. Halk Dansları Festivali ve Altın Karanfil Halk Dansları Yarışması düzenlenen kortej ve sonrasında gerçekleştirilen gala ile start aldı. 
TUFAG tarafından bu yıl 29.'su düzenlenen Halk Dansları Festivali ve Altın Karanfil Halk Dansları Yarışması'na Bulgaristan, Yunanistan, Romanya, Sırbistan, Endonezya, Makedonya, Cezayir ve Kıbrıs'tan gelen ekipler katılıyor. Yaklaşık 300 kişilik bir ekibin katılımı ile start alan festivalin korteji ise Deprem Anıtı'ndan başlayarak Gazipaşa Caddesi boyunca sürdü. Vatandaşlar festivale katılan ekiplere sıcak bir ilgi göstererek sık sık alkışladılar. 
Ekipler festivalin açılış gala programını ise Gazipaşa Caddesindeki Mini Amfi Tiyatro'da gerçekleştirdiler. Gecede ilk sahneye çıkan ekip TUFAG olurken sahnede ortaya konulan performans gösterileri izlemeye gelen vatandaşlarca dakikalarca ayakta alkışlandı. Ardından alfabetik sırayla sahne alan ekipler kendi kültürlerinin esintilerini yansıtan halk danslarını sergilediler. Rengarenk kıyafetleri ve bir birinden farklı müzikleri ile Yalovalıların karşısına çıkan ekipler büyük bir beğeni topladılar. 
Festivalin bir parçası olan Altın Karanfil Halk Dansları Yarışması ise 27 Ağustos 2015 Perşembe günü Barış Manço Açık Hava Tiyatrosu'nda gerçekleşecek. 
Editör: TE Bilişim