15-22 Nisan Turizm Haftası dolayısıyla Çiftlikköy’de yapılan gösteriler renkli görüntülere sahne oldu. Çiftlikköy Belediye Başkan Yardımcısı Abdurrahim Solmaz, İl Kültür ve Turizm Müdürü Şeref Tali, Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Faruk Uysal, ilçe protokolü ve öğrencilerin katıldığı etkinlikler Engelsiz Kafe önünden kortej yürüyüşü ile başladı.
İznik Mehteran Takımı’nın marşları eşliğinde Çiftlikköy sahilinde yapılan yürüyüş Yasama Meydanı’nda sona erdi. Yasama Meydanı’nda günün anlam ve önemini belirten konuşmayı yapan İl Kültür ve Turizm Müdürü Şeref Tali, Yalova’nın giderek artan turistik cazibesini 2016’da yüzde 15’e varan turist sayısındaki artışın gösterdiğini dile getirdi.
Ardından Yalova Kuzey Kafkas Derneği, YAFEM ve zihinsel özürlü öğrencilerden oluşan Halk Eğitim Merkezi Güneşin Çocukları ekiplerinin gösterileri ise ilgiyle izlendi. Gösteriler, İznik Mehteran Takımı’nın marşlarıyla renklendi. Etkinlikler Çiftlikköy Belediyesi tarafından konuklara köfte ekmek ve ayran ikramı yapılmasıyla sona erdi.
Turizm Haftası’nın Çiftlikköy, Yalova ve tüm Türkiye için kutlu olması dileklerini ileten Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, “Büyük şehirlerin arasında Yalovamız, butik kent görünümüyle turistlerin yoğun ilgisini çekiyor. Biz de Çiftlikköy’ün turistik değerlerini ön plana çıkarmak ve halkımıza en iyi hizmeti sunma hedefiyle sahil bandımızı yeniledik. Buna bir 4000 metre daha ekleyerek tüm ilçe sahilimizi estetik olarak en güzel hale getirmek ve hem halkımıza, hem yerli, hem de yabancı turistlere sunmak da hedeflerimiz arasında. Çiftlikköyümüzde Kara Kilise, Tarihi Gacık Hamamı, Laledere Seyir Terası, Çukurköy ve Dereköyün otantik köy evleriyle köylerimiz, alternatif turizm için güzel bir potansiyele sahip. Gerek doğa gezileri, bisiklet turları, gerekse köylerimizde doğal ortamda gezilip görülebilecek değerlerimiz mevcut. Turizm alanında var olan potansiyelimizi geliştirmemiz ve iyi değerlendirmemiz gerekli. İstiyoruz ki geleceğin Çiftlikköy’ü modern yüzüyle ve kent değerleriyle olduğu kadar turizmiyle de anılsın” ifadelerini kullandı.

 

Editör: TE Bilişim