Yalova Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi, bu kez uluslararası bir sergiye ev sahipliği yapıyor. “Obje-Subje-İletişim” isimli uluslararası sergi düzenlenen bir törenle açıldı
Yalova Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Galerisi’nde uluslararası bir sergi açıldı. Serginin açılış seremonisine Yalova Valisi Selim Cebiroğlu, Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu, Yalova Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Tahsin Becan, YTSO Meclis Üyesi Cemil Demiryürek, AK Parti Yalova İl Başkanı Yusuf Ziya Öztabak ile davetli konuklar katıldı.
Serginin açılışıyla ilgili yapılan seremonide Yalova Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi Dekanı Prof. Dr. İsmet Çavuşoğlu bir konuşma yaptı. Çavuşoğlu, “Zaman İçinde isimli karma sergimizden sonra galerimizdeki sergi programı su sefer bir uluslararası sergi ile devam ediyor. Üniversitemizin Avrupa ülkeleri ile ortak çalışmaları ve Erasmus Programı kapsamında Yalova Üniversitesi Sanat ve Tasarım Fakültesi’nin misafirleri olarak Yalova’da bulunan Bulgaristan’ın Şumen şheri Episkop Konstantin Preslavski Üniversitesi Eğitim Fakültesi Sanat Eğitimi Bölümü’nden 8 öğrenci ve 2 profesör ilginç bir sanat projesi ile aramızdalar. Hafta boyunca fakültemiz ve üniversitemizde araştırma ve incelemelerde bulunan ve sanat alanında etkinlikler düzenleyen heyet, hafta sonu programlarını tamamlayarak ülkelerine hareket edecekler. Proje bir uluslararası sergi ve performans projesidir. Daha önce bu proje Rusya Federasyonu San Petersburg’ta, Romanya Costantsa’da, Bulgaristan Razgrad’ta ve şimdi de Yalova’da fakülteimizin sanat galerisinde yaklaşık 40 adet baskı resim ile sergilenmektedir” dedi.
Yapılan konuşmanın ardından Proje Yöneticisi Prof. Dr. Valeri Chakalov’a belge takdim edildi. Chakalov’a belgesini Yalova Valisi Selim Cebiroğlu takdim etti. Prof. Dr. Dimitar Cholakov’a ise belgesini Yalova Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Niyazi Eruslu sundu. Katılımcı öğrencilere ise belgelerini protokol heyeti takdim etti. Ardından protokol heyeti sergiyi gezdi.
Editör: TE Bilişim