Yalova’nın markası, Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün çevre abidesi Yürüyen Köşk’ün UNUESCO Dünya Mirası Geçici Listesine kaydedilmesi amacıyla yapılan müracaat kabul edilmedi. Adaylık sürecinin yeniden başladığını belirten Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, müracaatın daha detaylı bir dosya hazırlanarak tekrar yapılacağını belirtti.
Yürüyen Köşk’ün UNESCO Dünya Mirası Geçici Listesine kabul edilmesi amacıyla çalışmalar yeniden başladı. Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Yalova Belediyesi eski Başkanı Barbaros Binicioğlu, Kent Konseyi Başkanı İsmail Mutlu, TÜRSAB Yalova BYK Başkanı Başol Haraç ve Yürüyen Köşk Gönüllüsü Metin Erdoğan bir araya gelerek süreci değerlendirdi.
“Daha Yolun Başındayız”
UNESCO’ya yapılan müracaatı değerlendiren Başkan Salman; “Daha yolun başında olduğumuzu biliyoruz. Dünya mirası listesine girmek için müracaat edip 21 yıl bu süreci takip eden yerler var. Yürüyen Köşk Yalova’nın en büyük markası. Çevrecilerin sembolü. 1930’da çevreciliğin ‘Ç’ si dünya gündeminde yokken çınar ağacının yalnızca bir dalına zarar vermemek için raylar üzerinde kaydırılmış nadide bir eser. Yürüyen Köşk’ü tanıtmak adına elimizden gelen her şeyin en iyisini ortaya koymaya özen gösteriyoruz. 2004 yılından sonra Yürüyen Köşk’ü tekrar halk ile buluşturan, tanıtımına büyük katkı sağlayan eski Belediye Başkanımız Barbaros Binicioğlu, bugün de adaylık sürecinde yanımızda. Bu konu bizim hassas noktamız süreç ne kadar uzun olursa olsun Gazi Mustafa Kemal’in bizlere olan mirasını tüm dünyaya tanıtacağız” diye konuştu.   

Editör: TE Bilişim