Deniz seviyesinden 3 bin 275 metre yükseklikte olan krater göl görüntüsü ve berraklığıyla doğa severleri kendisine hayran bırakan Giresun Karagöl Yaylasına Turizmcilerin daha çok ilgisini çekmek için düzenlenen 1. Aydındere Karagöl Yayla Şenliği 27-28 Temmuz tarihlerinde Karagöl Yaylası Elmalı obasında gerçekleşti. Yalova Giresunlular Derneği öncülüğünde, Bulancak Belediyesi, Aydındere Belediyesi ve Kovanlık Belediyesi'nin katkılarıyla gerçekleşen yayla şenliği 2 gün boyunca Mavi Karadeniz Tv ekranlarından canlı olarak yayınlandı. Giresun’un önemli seslerinden Işıl Işıl, Güzel Esma, Yusuf Tepe, Hamza Usta ve “İnece Grup Horon” ekibinin sahne aldığı şenlikte, Bulancak Mehteran Takımı “Ceddin Deden”, “Fetih Marşı” ve “Hücum Marşı”nın da aralarında bulunduğu eserleri seslendirdi.

Karagöl bir markadır

Kıran kırana geçen Şenlik Ağası seçimlerinde ise Ali Şahan şenlik ağası seçilirken, Yalova Giresunlular Kültür ve Yardımlaşma Derneği Başkanı İbrahim Arslan yaptığı açılış konuşmasında, “Alucra, Bulancak, Çamoluk, Çanakçı, Dereli, Doğankent, Espiye, Eynesil, Görele, Güce, Keşap, Piraziz, Şebinkarahisar, Tirebolu, Yağlıdere kısacası tüm Giresunlular olarak 1. cisini düzenlediğimiz Aydındere Karagöl yayla şenliğimize hoş geldiniz şeref verdiniz. Giresun’un bir sürü yaylaları var neden Karagöl yayla şenliği diyen soran arkadaşlarımız var. Bende onlara Karagöl bir markadır. Giresun’un simgesidir. Artık deniz turizmi bitti, yayla turizmi başladı. Karşıda karı görüyorsunuz bu kar erimeden üzerine kar yağıyor. Bu doğal güzellikleri rabbim bize bahşetmiş. Bizler de bu güzelliklerin kıymetini, değerini bilelim sahip çıkalım. Karagöl’ü turizmcilerin sürekli uğrayacağı bir yer haline getirelim, İnşallah bu Karagöl yayla şenliğimiz geleneksel olur, bizden sonra gelenlerde ömür boyu devam ettirir” dedi.

5 Dönemde büyük tecrübe edindim

Yalova Giresunlular Derneğinde yönetim kurulu üyeliği ve başkan yardımcılığı ile başladığı görevine 5 dönemdir derneği başkanı olarak devam ettiğini belirten Arslan, “ Yalova Giresunlular Derneği olarak bu güne kadar Giresun'a ve Giresun toplumuna ve cemiyet hayatına yakışır bir şekilde hizmet etmeyi sürdürdük. Bugünde bu şenliğimiz ile bölgemizin gelişimine katkı sağlamayı düşünüyoruz. Bu şenliğimizin düzenlenmesine katkı sağlayan tüm belediye başkanlarıma, sponsorlarımıza ve değerli işadamlarımıza sizlerin huzurunda şükranlarımı sunuyorum” dedi.

İlk olmasına rağmen kalabalık dikkat çekti

Karagöl Yayla Şenliğine Bulancak Belediye Başkanı Recep Yakar, Aydındere Belediye Başkanı Nuri Demir, Kovanlık Belediye Başkanı Harun Kalıntaş, Bulancak Jandarma Komutanı Yüzbaşı Cihan Gültekin, Milletvekili Aday adaylığı için istifa eden Kovanlık Belediye Başkanı Mehmet Küçük, Milletvekili Aday adayı Dursun Karahasan ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Editör: TE Bilişim