Yalova'nın halk kültürü, Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından bir yayında toplanarak bakanlık arşivine girecek. Konuyla ilgili olarak Yalova'ya gönderilen ekip 10 gün süre ile ilin gelenek ve göreneklerini araştıracak.
Yalova halkının gelenekler ve görenekler olarak adlandırılan halk kültürü mercek altına alındı. İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz adına  folklor araştırmacısı Esin Ekinci tarafından sürdürülen çalışmalar kapsamında Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından Yalova'ya gönderilen ekip araştırmalar yapmaya başladı. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Yalova Kültür ve Turizm İl Müdürü Cemal Ulusoy şu bilgileri verdi, "İl Kültür ve Turizm Müdürlüğümüz adına  folklor araştırmacısı Esin Ekinci tarafından yürütülen  Halk Kültürü alan araştırmaları için Bakanlığımıza yaptığımız müracaat üzerine, 21-30 Eylül 2016 tarihleri arasında  Kültür ve Turizm Bakanlığından gelen farklı alanlarda uzman folklor araştırmacılarından oluşan ekip, ilimiz merkez ilçe ve köylerinde alan çalışmaları başlamıştır.

Bakanlık sorumlusu İbrahim Aslan başkanlığında;  Geleneksel El sanatları, Halk Mimarisi, Mevsimlik Bayramlar, Ölüm, Doğum ve Evlenme Gelenekleri, Halk Edebiyatı, Türbe, Yatır Ziyaret  Yerleri, Geleneksel Halk Mutfağı konularında 10 gün süreyle alan araştırması yürütülecektir.Yapılan çalışmaların Kültür ve Turizm Bakanlığı arşivinde yerini aldıktan sonra yayına dönüştürülüp İlimiz Halk  Kültürünün tespiti, tanıtılması ve yaşatılması sağlanacaktır" 

Editör: TE Bilişim