Yalova'da çalışmalara başlayacak olan Yalova Türk Sanat Müziği Korosu'nun ön kayıtları 8-15 Ekim 2014 tarihleri arasında İl Özel İdaresi Konferans Salonunda gerçekleştirilecek. Korist seçimleri ise 16 Ekim 2014 Perşembe Günü yine İl Özel İdaresi Konferans Salonunda yapılacak. Yalova İl Özel İdaresi Genel Sekreterliği,Yalova Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü,Yalova Bahçeşehir Koleji ve Yalova Sanat Akademisi tarafından desteklenen koronun eğitmenliğini ise TRT İstanbul Radyosu Trük Sanat Müziği Konusu Ses Sanatçısı Berrin Şener yapacak. Koro çalışmalarına ise 20 Ekim 2014 Pazartesi günü saat 18:30'da start verecek. Koroyla ilgili iletişim ise 0505 780 26 94 ve 0536 951 51 82 nolu telefonlardan gerçekleştirilebilecek

Berrin Şener Kimdir?
Berrin  Şener  1979 yılında Çanakkale de doğdu. İlk orta ve lise öğrenimini Çanakkalede sürdürürken bir yandan da Çanakkale musiki cemiyetinin en küçük solist ve koristi olarak müzik çalışmalarına başladı . 1996 yılında Uludağ Üniversitesi maliye bölümünü ve İTÜ Türk musikisi devlet konservatuarı temel bilimler ses eğitimi bölümlerini kazandı.

Kazandığı bölümler içerisinde tercih ettiği İTÜ Türk musikisi devlet konservatuarı ses eğitimi bölümünde 1996 yılında eğitimine başladı.

5 yıllık konservatuar eğitimi süresince ; Tülün Korman , Prof.Dr.Alaeddin Yavaşca Prof.Dr.Seladdin İçli , Rahmi Sönmezocak,Çetin Körükçü,Şehnaz Rizeli,Ferşan Başaka,Fatma Gökdel,Abdi Coşkun , Esin Şentürk Ve Orhan Hakalmaz’ın öğrencisi oldu. Ayrıca,1995 yılından itibaren TRT İstanbul Radyosu ses sanatçısı Melihat Gülses ve Tanbur sanatçısı Necip Gülses'ten istifade etmektedir.

Konservatuar yıllarında Çetin Körükçü'nün yönetimindeki ileri Türk müziği konservatuarı derneğinde solist ve korist olarak görev yaptı

1999 yılında, konservatuarındaki eğitimi devam ederken , TRT İstanbul radyosunun açmış olduğu yetişmiş ses sanatçısı sınavını kazandı ve burada sözleşmeli ses sanatçısı olarak çalışmaya başladı.TRT de bir çok konser, canlı yayın, müzik eğlence programı ve CD kayıtlarında yer aldı.Ayrıca 2002 yılından bu yana radyo-4 ten ve TRT Nağmeden yayınlanmakta olan “Sanatçılarımızdan Birer Şarkı” , “Her Telden“,”Solistler Geçidi”,”Şarkılardan Bir Demet”,”Sazende Bestekarlar”,”Arşivden Saz Eserleri”, Makamlar ve Şarkılar ” ve” Arşivden Mikrofona” gibi pek çok programın yapımcılığını yapmaktadır. 2005-2009 yılları arasında özel bir okulda müzik öğretmenliği yaptı. 2009 yılında Başkent İletişim Bilimleri Akademisinde diksiyon , spikerlik ve sunuculuk eğitimi aldı. 04 Aralık 2010 tarihinde,Alibeyköy Yeşil Pınar Kültür Merkezinde “İBB Kültür Sanat Etkinlikleri” çerçevesinde “Berrin Şener Solo Konseri” adlı konserini Türk müziği dinleyicilerine sundu. TRT’deki görevine başladığı yıllardan bugüne kadar, yurt içi ve yurt dışında pek çok konserde solist ve korist olarak görev alan sanatçı, birçok Türk Müziği Cemiyeti, vakıf ve sanat evlerinin konserlerinde konuk sanatçı olarak yer aldı. Halen konserlere, TV programlarına ve TRT’deki radyo programı yapımcılığı görevine devam etmektedir.

Editör: TE Bilişim