15 tezhip sanatçısının eserlerinin yer alacağı sergiye Bursa ve Yalovalı tüm sanatseverleri beklediklerini dile getiren Aktaş, “Sergi, 8-14 Aralık tarihleri arasında açık kalacak. 2002 yılından bu yana benim yönetimindeki nakışhanenin çalışmaları bu sergide sanatseverlerin beğenisine sunulacak” diye bilgi verdi. 8 Aralık Cumartesi günü saat 16.00’da Eski Ördekli Hamam, şimdiki Ördekli Sergi Salonu’nda yer alacak eserler arasında Yalova ile ilgili olan minyatürler de var.

Fatma Zehra Aktaş kimdir?

1948 İstanbul doğumlu olan sanatçı, 1990’dan bu yana yerleştiği Yalova’da tezhip ve minyatür sanatlarını icra ediyor. Eserleri Cerrahpaşa nakışhanesinin grup çalışması olan ‘Bitkiler’ sergisi ve katalogunda, Sivas-Divriği sergi ve katalogunda, Kayseri sergi ve katalogunda, Amasya sergi ve katalogunda, Konya sergi ve katalogunda yer alan Fatma Zehra Aktaş, 1993 yılında kurduğu çini fırını ile çinilerini kendi pişirir ve 2000 yılından bu yana da çini dersleri vermektedir.

2002’de öğrencilerinin desteği ve Yalova Belediyesi’nin teşvikleri ile Yalova Nakışhanesi’ni kuran Aktaş, Kütahya, Ürgüp, Antalya, Bursa, Sakarya ve Japonya’da nakışhane olarak sergiler açar. 1988’de Kültür Bakanlığı’ndan çini dalında başarı ödülü alan, 2006’da Vakıflar Genel Müdürlüğü’nün vakıf medeniyetleri yarışmasında minyatür dalında mansiyon alan Aktaş, çalışmalarını ve derslerini Yalova’daki evinde sürdürüyor. Aynı zamanda Yalova Nakışhanesi’nde tezhip ve minyatür dersleri veriyor.


Editör: TE Bilişim