Fara Group, OrganizasyonGen ve Yalova Belediyesi işbirliğiyle Yalova’nın ilk ve tek tiyatro ödülleri olarak başlayan ve gelenekselleşmesi hedeflenen Asude Tiyatro Ödülleri, Yalova ve İstanbul’un önde gelen isimlerini ve sanat camiasını bir araya getirecek. Fara Group yöneticilerinin ve Yalova Belediyesi yetkililerinin katılımlarıyla gerçekleşecek olan organizasyon, geçtiğimiz sezon sahne alan oyunlar arasında, Yalovalı tiyatro severler tarafından ‘En İyi Oyun’ ödülüne layık görülen Genco Erkal’ın “Yaşamaya Dair” adlı eserinin, 25 Kasım Salı (bugün) saat 20.30’da sahne almasıyla başlayacak. Tören, Genco Erkal’a, ‘En İyi Oyun’ ödülünün verilmesiyle son bulacak.

Nazım Hikmet’in ölümünün 50. yıl dönümü için Genco Erkal’ın uyarlayıp sahneye koyduğu, tam ismi ‘Yasamaya Dair- Bursa Cezaevi’nden Mektuplar’ olan müzikli oyun, ağırlıklı olarak şairin Bursa Cezaevi’ndeki yaşamını, eşi Piraye Hanım’a olan tutkusu ve özlemini anlatıyor. Daha sonra sürgün yılları ve vatan hasretine odaklanarak, yaşamından izlenimlerle noktalanıyor.

Asude Tiyatro Ödülleri, Türk tiyatrosunu destekleme amacı taşımanın yanı sıra, Yalova’nın kültür ve sanat hayatına da bir değer üretmeyi ve katkı sağlamayı hedefliyor.

Oyun Hakkında

Genco Erkal’ın, Nazım Hikmet'in ölümünün 50. yıldönümü için uyarlayıp yönettiği “Yaşamaya Dair – Bursa Cezaevi’nden Mektuplar”da; Erkal’a sahnede Tülay Günal eslik ediyor. Ozanın, Bursa Cezaevi’ndeki yaşamını, esi Piraye Hanım'a olan tutkusunu anlatan oyun; Hikmet’in sürgün yılları ve vatan hasretine odaklanarak, destansı yaşamından izlenimlerle izleyiciyi o yıllara götürüyor. 

Piyano ve viyolonsel esliğinde sahnelenen oyunda; Fazıl Say, Zülfü Livaneli, Cem Karaca, Tarık Öcal, Edip Akbayram, Tolga Çebi, Nadir Göktürk, Timur Selçuk gibi bestecilerin Nazım şarkıları da seslendiriliyor. Oyunun giysi tasarımını Özlem Kaya, ışık tasarımını Yüksel Aymaz, koreografisini de Sernaz Demirel üstleniyor. Yiğit Atalay’ın piyanosuyla, Deniz Doğangül’ün de viyolonseliyle şarkılara eslik ettiği oyunda; yakaladığı karelerle, o anları ölümsüzleştiren isim ise Burcu Yetiş.

Editör: TE Bilişim