Türkiye'nin en uzun süreli gençlik organizasyonu olan “Vodafone Freezone 19. Liselerarası Müzik Yarışması”nın eleme heyecanı İstanbul’da başlıyor. 25 – 26 Mart’ta Bostancı Gösteri Merkezi’nde gerçekleştirilecek elemelerde Yalova’yı iki okul temsil edecek.
Türkiye’nin her yerinden binlerce liselinin coşkulu bir katılım gösterdiği yarışmanın İstanbul elemelerinde, 10 ilden toplam 172 okul yarışacak. İstanbul elemelerinde Yalova Termal Fen Lisesi ve Özel Yalova Doğa Anadolu Lisesi, Yalova’yı finale taşımak için sahne alacaklar.
Türkiye’nin dört bir yanındaki gençlerin, profesyonel müzik hayatına adım atma hayallerini gerçeğe dönüştüren Serhat Hacıpaşalıoğlu liderliğindeki End Productions, liselileri bir kez daha sahneye davet ettiği yarışma İstanbul elemelerinin ardından 1-2 Nisan’da Ankara ve 7-8 Nisan’daki İzmir elemeleri ile devam edecek. Finale kalan liselerin, profesyonel bir jüri tarafından belirleneceği yarışmanın dev finali 29 Nisan’da İstanbul’da Volkswagen Arena’da yapılacak.
Yarışmaya katılan liselilerin yanı sıra, arkadaşlarını desteklemeye gelen yüzlerce liseliyle birlikte büyük bir şölene dönüşecek İstanbul elemeleri için okullarında kurdukları orkestralarla çalışan yetenekli müzisyen gençlerin hedefi, yarışmada okullarını en iyi şekilde temsil etmek ve bu senenin büyük ödüllerini kazanmak.
Hayalleri Süsleyen Ödüller
Türkiye’den tüm liselerin katılımına açık olan yarışmada elemeyi geçip finale katılmaya hak kazanan liseli müzisyenleri, 29 Nisan’da İstanbul’da yapılacak büyük finalde birbirinden güzel hediyeler bekliyor.
İcra dalında birinci olan okula müzik stüdyosu ve para ödüllerinin yanı sıra; üstün başarı gösteren iki öğrenci de İstanbul Bilgi Üniversitesi’nden karşılıksız eğitim bursu kazanacak.
Yarışmanın “İcra” dalında ilk üçe giren gruplar için:
1.lik ödülü: 10.000 TL
2.lik ödülü: 7.500 TL
3.lük ödülü: 5.000 TL
Orkestra / Sahne Performansı dallarında ilk üçe giren gruplar için:
1.lik ödülü: 6.000 TL
2.lik ödülü: 4.000 TL
3.lük ödülü: 2.000 TL
Kız Solist / Erkek Solist / Enstrüman / Beste dallarında ilk üçe giren yarışmacılar için:
1.lik ödülü: 3.000 TL
2.lik ödülü: 2.000 TL
3.lük ödülü: 1.000 TL
Geçen yıl, tüm Türkiye’den 400 lisenin yarışmaya katıldığı ve 2400 öğrencinin, genç sanatçılar olarak sahne aldığı yarışmada, “Gaziantep Kolej Vakfı Özel Lisesi” birinciliği göğüslemişti. Bu sene de yarışmacıların yanı sıra ünlü isimlerin de gerek sahne alarak, gerekse jüri olarak destek vereceği yarışmada, hangi ilden hangi lisenin birinci olacağının heyecanı, tüm liselerde yaşanmaya başladı.
Editör: TE Bilişim