Yalova Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü ile Yalova Seyahat ilin tanıtımında birliktelik sağlamalarına imkan tanıyan protokole imza attı. Buna göre Yalova Seyahat'e ait araçlarda Yalova'nın tanıtım filmi gösterilecek ve yolculara tanıtım broşürleri dağıtılacak.
Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, yerli ve yabancı turistleri Yalova’ya çekmek ve farkındalık yaratmak amacıyla Yalova Seyahat ile her yolcunun kullanımına sunulmak üzere tanıtıcı ve rehber niteliğindeki broşürler ve Yalova tanıtım filminin Yalova Seyahat otobüslerinde gösterimine yönelik protokol imzaladı. Kültür ve Turizm İl Müdürü Şeref Tali ve Yalova Seyahat Yönetim Kurulu Başkanı Hasan Yaşar Gençer arasında imzalanan protokol, Yalova’nın tanıtımında önemli rol oynayacak.
Konuyla ilgili açıklama yapan Kültür ve Turizm İl Müdürü Şeref Tali, “Yalova’yı her yönüyle etkin bir şekilde tanıtmanın gayreti içindeyiz. Nihai amaç, tarihi ve doğal güzellikleriyle turizmi canlandırmak bu vesileyle şehrin kalkınmasını sağlamak. Turizm, farklı kültür ve değerlere sahip insanların birbirlerini tanıma ve anlamalarına imkan sağlayan, böylelikle evrensel barışın tesisine zemin hazırlayan birleştirici ve bütünleştirici bir rolü bulunmaktadır. Bu nedenle önümüzdeki süreçte kentin tüm dinamikleri arasında var olan Yalova’nın turizm de hak ettiği konuma gelmesi ortak amacını, işbirliği ve güç birliği içerisinde hareket ederek daha da pekiştirmeye, yoğun çalışmalar ile bu hedefi gerçekleştirmeye kararlılıkla devam edeceğiz” dedi
Turizmin Yalova için önemli bir sektör olduğunu belirten Tali, “Bütün turizm alanı etkinliklerine sahibiz. Bunları tanıtabilirsek, insanların kentimizi görmesini, gezmesini ve ekonomiye katkısını sağlayabilirsek inşallah gelecekteki en parlak sektörlerimizden olacaktır. Kongre turizminden, yayla ve sağlık, termal turizmine kadar tüm yapılara sahibiz. Bunların daha da zenginleştirilmesi ile turizm önemli bir yere sahip olacaktır. Bu mevcutlarımız adına neler yapabilir, bunlar adına çalışmalar yapıyoruz. Yalova hepimizin kenti” şeklinde konuştu.

Editör: TE Bilişim