Tarihin değişik dönemlerine ait, en eskisi 250 yıllığa dayanan birbirinden değerli antikalar Yalova’nın tek antikacısında meraklılarını bekliyor.
Yalova’da resmi olarak antikacılıkla uğraşan tek kişi olan ve Doğansoy Pasajı’ndaki yerinde hizmet veren antikacı Hasan Ekşi, uzun yıllardır bu işi tutkuyla sürdürüyor.
Yalova’nın antikacısında Osmanlı Döneminden kalan gümüş ibrikler, seccadeler, bakır işleri, hamam tasları, çeşitli takılar, Bursa elmasiye kumaşından kaftanların yanı sıra Fransız Rönesans Dönemine ait eserler 200 yıllık Fransız opal vazolar, masa takımları, İtalyan şekerlikler gibi tarih yelpazesinin değişik dönemleri ve kültürlerine ait bir çok eser tarihe yolculuk imkanı veriyor.
Antikacılığın kendisi için bir tutku olduğunu ve bu işe eski kitapları toplayarak başladığını belirten Ekşi, “Zaman zaman müzayedelere de katılıyorum. Bunun dışında şehirler arası seyahatlerde gördüğüm antikaları da imkanlar ölçüsünde satın almaya çalışıyorum. Antika meraklıları burada sergilenen ve satışa sunulan eserlerle tarihsel yolculuğa çıkabilirler” diye konuştu.
Editör: TE Bilişim