Proje kapsamında dün açılan sergide; Yalova Çınarcık ve Armutlu arasındaki ormanlık bölgede yerleştirilen foto kapanlardan elde edilen ve yaban domuzu, tilki, çakal, karaleylek, sincap, porsuk gibi türlere ait çeşitli fotoğraflar sergileniyor. Proje kapsamında elde edilen Yalova’nın yaban hayatına ilişkin hayvan fotoğraflarının yer aldığı sergi; bugün sona erecek.

‘Yalova’nın Doğal Hayat Zenginliği Ortaya Çıksın’ adlı projenin ardından Şube Müdürlüğü  envanterine geçen foto kapanlarla Yalova’nın yaban hayat popülasyonunun tespit edilmesi gibi çalışmalar da yapılabileceği belirtildi. Ayrıca ‘Yalova’nın Yaban Hayat Zenginliği Ortaya Çıksın’ projesinin devamı olarak foto kapanların Çınarcık Teşvikiye, Kurtköy, Güneyköy ve ardından İzmit’e kadar olan Samanlı Dağları’na da kurularak oradaki yabani hayvan görüntülerinin de elde edilmesi amaçlanıyor.

Doğu Marmara Kalkınma Ajansı 2014 Yılı Doğrudan Faaliyet Destek Programı tarafından destek almaya hak kazanan proje 15 Nisan-15 Temmuz tarihleri arasında üç ay sürmüştü. Proje koordinatörleri Orman Mühendisi Gürcan Olcay, Orman Yüksek Mühendisi Serkan Erol tarafından gerçekleştirilen projenin ekibinde; Uludağ Üniversitesi’nden  Prof.Dr.İsmail Hakkı Uğurtaş, Niğde Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof.Dr.Ahmet Karataş, uzman biyolog Murat Doğan yer aldı.

Proje sonucunda; Yalova’nın yaban hayatı konusundaki potansiyeli ortaya konularak, elde edilen fotoğraf ve video görüntüleri ile doğa eğitimi için gerekli materyaller sağlandı. Elde edilen verilerden oluşan görüntülerle düzenlenen sergi  ise bireylerin doğal yaşam konusunda bilinçlendirilmesine katkı sundu.

Editör: TE Bilişim