Yalova Kent Konseyi tarafından düzenlenen ve her ay farklı bir konuk ile farklı bir konunun değerlendirildiği Yürüyen Köşk Şehir Söyleşilerine ilgi artıyor. Her ayın ikinci Perşembe günü Halil İnalcık Kültür Merkezi’nde düzenlenen Yürüyen Köşk Şehri Söyleşilerinin bu ayki konuğu ise doğa yürüyüşü rehberi ve “Yalova’da Trekking” kitabının yazarı Fehrettin Yurtbay oldu. 
“Yalova'da Trekking ve Yalova'nın Doğal Güzellikleri" konulu Yürüyen Köşk Şehir Söyleşisi, Perşembe günü kalabalık bir izleyici kitlesinin katılımıyla gerçekleştirildi. Yurtbay söyleşisinde Yalova’nın doğa yürüyüşü yapmak için eşsiz bir yer olduğunu ifade etti. Gerek Yalova dışından gerekse Yalovalılar olmak üzere, her yaştan doğa severin yılın her mevsimi Yalova’daki parkurlarda trekking yaptıklarını, hatta yurt dışında da Yalova’nın bu anlamda çok fazla bilindiğini söyledi. Doğa yürüyüşleri esnasında karşılaşılan ilginç olaylar ve kazalar hakkında da dinleyicilerini bilgilendiren Fahrettin Yurtbay, söyleşinin sonunda Yalova ormanlarında fotoğraflarını çektiği endemik bitkiler, mantarlar ve kuş türleri ile ilgili bir slayt sunumu yaptı.
Bu ay altıncısı düzenlenen Yürüyen Köşk Şehir Söyleşilerine katılan dinleyicilerden bazıları da her ay söyleşilere katıldıklarını ve bu şekilde Yalova’yı daha yakından tanıma ve Yalova’nın sahip olduğu güzellikleri öğrenme fırsatı bulduklarını ifade ettiler.   

Editör: TE Bilişim