Yalovalı ünlü Türk Sanat Müziği Sanatçısı Zeki Başol 15 Kasım 2016 Salı günü Raif Dinçkök Kültür Merkezi (RDKM)'nde gerçekleştirilecek olan konserle kulakların pasını silecek.
Yalovalı sanatçı Zeki Başol 15 Kasım 2016 Salı günü saat 20:00'de RDKM'de gerçekleşecek olan Türk Sanat Müziği konseri ile sanat severlerle buluşacak. TRT Saz Sanatçıları; Müslim Karaduman (Kanun), Suat Diril (Klarnet), Belahattin Bellek (Keman), Suat Yılmaz (Ud), Adnan Güllü (Ritim), Rıdvan Yılmaz (Kanun), Levent İleri (Tambur), Mahfuz Öztoprak (Bağlama) ve Cihan Çolak (Ritim) eşliğinde sahneye çıkacak olan Zeki Başol Türk Sanat Müziğinin en güzel eserlerini seslendirecek. 2 bölümden oluşacak olan konserin ilk bölümünde Rast, Peşrev ve Karcığar makamında eserler yer alacak. İkinci bölümde ise Hicaz ve Peşrev makamındaki eserler sanat severlerle buluşacak. Tüm vatandaşları konsere davet eden Zeki Başol, "Hep birlikte güzel bir müzik ziyafeti çekelim" dedi.
Zeki Başol kimdir?

1905 yılında Yalova’da doğan Zeki Başol, 1975 yılında Türkiye’nin en büyük organizasyonlarından Altın SeslerYarışması’na Yalova’yı temsilen katıldı. Türkiye’nin muhtelif bölgelerinde yapılan elemeler sonucu 1016 kişi arasından finale kalmayı başardı.Meşhur Tepebaşı Gazinosu’nda yapılan finalde 19 kişi arasından ‘Türkiye Altın Sesli Yarışmacı’ unvanını alarak birinci seçildi. 5 yıl gibi kısa süren müzik yaşantısında profesyonel olarak başta Bebek Belediye Gazinosu’nda Hülya Koçyiğit, Baltalimanı Gazinosu’nda Hülya Sözer, Çakıl Gazinosu’nda Emel Sayın, Lunapark Gazinosu’nda Müzeyyen Senar, Aşiyan Gazinosu’nda Gönül Yazar, Bursa Taylan Aile Gazinosu’nda Filiz Akın ile sahne alan Başol, 1982 yılında geçirdiği kaza sonucu profesyonel müzik yaşantısına son verdi. 30 yıl aradan sonra her yıl tekrarlanan programları ile müzik yaşantısına tekrar başlayan Başol’un ayrıca TRT Müzik Dairesi’nden yayınlanabilir izni olan söz ve müziği kendisine ait besteleri de var.Müziğin dışında sporla da ilgilenen Başol, Yalovaspor Kulübü’nde futbol oynayıp, aynı takımın başkanlığını da yaptı.

 

Editör: TE Bilişim