Annesi ve babası Kurtuluş Savaşı gazisi olan Emine Köseataç, Atatürk’e olan hayranlığı ve sevgisiyle tüm Yalovalıların gönlüne taht kurarken, herkes tarafından Atatürk’ün Yalova’ya emaneti olarak el üstünde tutuluyor. Başkanvekili Halit Güleç’e yapmış olduğu ziyarette anılarından bahseden Emine Köseataç, “Büyük Önderimizin benim kentim dediği Yalova’da hayatımı devam ettirmekten dolayı çok mutluyum” diyerek ona olan sevgisini bir kez daha dile getirmeyi de ihmal etmedi.

Sizde bize Atamızın emanetisiniz diyen Yalova Belediyesi Başkanvekili Halit Güleç; “Cumhuriyetimizin kurucusu Büyük Önder Atatürk, Yalova’nın gelişmesi için önemli çalışmalara imza atmış, Türkiye Cumhuriyeti’nin ilerlemesi adına alınan önemli kararları kentimizde almış ve en önemli konuklarını burada ağırlamıştır. Sizde bu kentte yaşayarak onun mirasına en iyi şekilde sahip çıkmaktasınız. Sizde bizlere Atamızın emanetisiniz. Her zaman yanınızda olduğumuzu bilmenizi isteriz” dedi. 

Başkanvekili Güleç, Emine Köseataç’a Atatürk’ün Yürüyen Köşk’te kahve içtiği fincanlardan hediye ederek, hatıra fotoğrafı da çektirdi.  

Editör: TE Bilişim