Dünyanın farklı bölgelerinden ağaç ve bitki türlerine ev sahipliği yapan Karaca Arboretumu, 130 dekarlık arazide nadir bitki türlerini bir arada barındırıyor. Dört mevsim farklı güzellikler sergileyen Karaca Arboretumu baharın gelmesi ile birlikte doyumsuz bir güzellik sergiliyor. Yeşilin her tonuna rastlamanın mümkün olduğu Arboretum’da leylaklar, şakayıklar, birbirinden özel bitki ve ağaç türleri ile rengarenk bir güzellik sunuyor.

Yalova’nın gezilebilecek mekanlar listesinde ilk sıralarda yer alan Karaca Arboretumu,  pazar günleri 13.00–18.00 saatleri arası halka açık, bunun dışında  ise grup ve okullar haftanın diğer günleri de randevu alınması şartıyla gezebiliyorlar. Rehber eşliğinde 1,5 saat süren ziyaret, TEMA vakfına makbuz karşılığı bağış yapılarak gerçekleşiyor.  Peyzaj ağırlıklı, koleksiyon bir arboretum karakterinde dizayn edilen Arboretumda,  kaya bahçeleri, bitki bahçeleri, iris bahçeleri, gül bahçeleri, minyatür bitkiler, Türkiye doğumlu bonsai bitki koleksiyonları  da bulunuyor.

Karaca Arboretum Haziran 2004’de Uluslararası Dendroloji (Ağaç Bilimi) Cemiyeti tarafından bir ödüle layık görülmüş ve 27 Haziran 2004’de bu ödül Uluslararası Dendroloji Cemiyeti’nin Başkanı tarafından Karaca Arboretum’da düzenlenen törenle Hayrettin Karaca’ya takdim edilmişti. Bu ödülün yer aldığı panoda Arboretum içerisinde bitkiler arasında sergileniyor.

Editör: TE Bilişim