Bulgaristan’da yapılacak seçimler öncesinde Yalova’da incelemelerde bulunan Hak ve Özgürlükler Hareketi Milletvekili Durhan Mustafa, Ruen Belediye Başkan Yardımcısı Eyüp Mustafa, Ruen Belediye Meclis Üyesi Tuncay Paçalı, Çelebi Köy Muhtarı Sabri Hasan Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’a nezaket ziyaretinde bulunarak çalışmalar hakkında bilgiler verdi.

Demokrasinin gereğini yerine getirmek için Yalova’da sandık başına gidecek olan vatandaşların huzurlu bir seçim geçirmeleri adına Yalova Belediyesi olarak yasalar doğrultusunda bütün çalışmaları yapmaya hazır olduğunu dile getiren Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman, Hak ve Özgürlük Hareketi temsilcilerine başarılar diledi.

Rottenburg’dan Kardeş Şehir Daveti

AB Bakanlığı’nın yürütmekte olduğu Vabro projesi kapsamında Yalova Valiliği aracılığıyla şehir eşleştirme çalışmaları doğrultusunda ilimizde bulunan Rottenburg Belediye Başkanı Stephan Neher, Kültür İşleri Müdürü KarlheinzGeppart  veHubertWellhöuser, Gülay Temel ve İpek Işık Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman’a nezaket ziyaretinde bulunarak çalışmalar hakkında bilgiler verdiler. Ziyarette Rottenburg Belediye Başkanı Stephan Neher, Yalova ile kardeş şehir olma isteğini Belediye Başkanı Vefa Salman’a iletti.

Yalova’nın Almanya ile farklı bir manevi bağı olduğunu ve ilk kardeş şehirinBadGodesberg olduğunu söyleyen Başkan Salman; “Kardeş şehir ilişkileri konusunda üzerimize düşeni yapmaya hazırız. Ekim ayı belediye meclisinde konuyu meclise sunacağız. Bu ilişkileri başlatıyor olmaktan memnuniyet duyuyorum” dedi. Başkan Vefa Salman, Yalova’nın coğrafi ve ekonomik yapısı hakkında bilgiler verdiği ziyaretin anısına Rottenburg Belediye Başkanı Stephan Neher’e kahve fincanı hediye etti.

Editör: TE Bilişim