Antep ve Kastamonu yöresi ağırlıklı olmak üzere Türk mutfağının eşsiz lezzetleri ile damaklarda unutulmaz lezzetler bırakan Ceylin’in Mutfağı’ndaki yenilikler sürüyor. Hijyen ve kaliteyi yemek pişirmedeki ustalığı ve tutkusu ile birleştiren kadın girişimci Tülay Berk tarafından işletilen Ceylin’in Mutfağı’nda Yalova’da pek de alışık olmadığımız lezzetlerden birisi olan akciğer ve kalın bağırsak kanserlerini önleyici ve yüksek tansiyonu düşürme gibi sağlık için birçok faydaları olan alabaş dolması, ilk günden büyük ilgi gördü.

Yeni lezzetlerle Yalovalı müşterilerini buluşturmaktan büyük zevk aldığını ve yemek pişirmenin yeni lezzetler yaratmanın adeta kendisi için bir tutku olduğunu belirten kadın işletmeci Tülay Berk, sofralarla buluşturduğu yeni lezzeti ile ilgili olarak şunları söyledi: “Yalova pazarında bu bitkiyi buldum. Türkiye’de alabaş otu diye geçiyor. Her şey kimyasal günümüzde, insanlarımızın doğal yollardan bitkilerin faydasını alması gerekiyor. Bu bitki de oldukça faydalı ve insanların bilmesi gereken bir bitki. O yüzden bitkilerin şifasına inanan birisi olarak içine tavuk kreması ve üzerine kaşar serperek maydanozla süsleyerek insanlara şifalı ve değişik bir lezzet sunmak istedim” diye konuştu.

Ceylin’in Mutfağı’nda Türk mutfağının yanı sıra dünya mutfağından da lezzetler bulunduğunu belirten Berk, ayrıca  altı ay taze kalabilen özel kurabiyeler ve ev yapımı marmelat çeşitleri ile de doğallıktan ve lezzetten ödün vermeyenlere hitap ettiklerini söyledi. Berk, yaptığı kurabiyelere ‘buruk yürek’, ‘kokoş ‘ gibi isimler veriyor ve özel ambalajlarında satışa sunuyor.

Dünya mutfağına da Ceylin’in Mutfağı olarak yer verdiğini belirten Berk, “Kremalı içinde kereviz ve kırmızı soğan olan özel şekilli tavuk eti ile yaptığım bir yemek. Domates dolması kremalize edilmiş, bu da çok özel bir lezzet. Bundan sonra da insan sağlığına uygun, farklı lezzetlerle müşterilerimizi buluşturmayı sürdüreceğiz” diyerek sürprizlerin devam edeceğini dile getirdi.

Editör: TE Bilişim