Kardeşlik İftarı, Rahmet ve merhamet ayı Ramazan’ın 15. günü olan 12 Temmuz’da Türkiye genelindeki bütün Ak Partili belediyelerde sosyal belediyecilik anlayışı çerçevesinde eş zamanlı olarak verildi.

İftar programına İl Genel Meclisi Başkanı Yaşar Demirel, Yalova Kent Konseyi Başkanı Ömer Fitoz, Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ile Yetimler Derneği Yalova Şubesi Başkanı Mustafa   Ürkmez, Çiftlikköy Belediye Meclisi’nin Ak Partili üyeleri, Belediye Başkan Danışmanları Sezer Köymen ve Yahya Özdemir, Çiftlikköy’ün siyasi duayenlerinden Nihat Ercan’ın yanı sıra Çiftlikköy, Yalova ve Taşköprü’den yetim, öksüz, gazi ve şehit aileleri katıldı.

Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar, iftar öncesinde katılan tüm ailelerle tek tek merhabalaşarak tanıştı. Başkan Silpagar’ın yakın ilgisinden mutlu olduklarını belirten aileler de ilk kez Çiftlikköy’de böyle bir iftar programı düzenlenmesinden duydukları memnuniyeti dile getirdiler. Yıllardır Çiftlikköy’de şehit ve gazi aileleri ile yetimler için böyle bir etkinliğin gerçekleştirilmediğini dile getiren Türkiye Harp Malulü Gaziler Şehit Dul ile Yetimler Derneği Yalova Şubesi Başkanı Mustafa Ürkmez ise yönetim kurulu ile birlikte Başkan Silpagar’a teşekkür ederek dernek flamasını hediye etti. Yalova’nın şehit sayısı ile ilgili bilgiler veren Ürkmez, Çiftlikköy Belediyesi’nin gösterdiği duyarlılığın diğer belediyelere de örnek olmasını dilediklerini kaydetti.

İftar programı sonrasında da şehit, gazi ve yetim ailelerinin minik çocukları için güzel bir sürpriz vardı. Mokamp içinde yer alan lunaparkın kapıları iftar akşamında şehit, gazi ve yetim ailelerinin çocukları için ücretsiz olarak açıldı. Çiftlikköy Belediye Başkanı Ali Murat Silpagar’ın bu jesti aileleri mutlu ederken, çocuklar da gönüllerince lunapark içindeki çarpışan arabalara binerek eğlencenin keyfini çıkardılar.

 

 

Editör: TE Bilişim