Törene Çınarcık Kaymakam Vekili Mehmet Kalyoncu, Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt, Çınarcık İlçe Jandarma Komutan Vekili Doğan Güneş, Milli Eğitim Müdürü Necmettin Öner, İlçe Emniyet Müdürü Togan Çetin, CHP İlçe Başkanı Ali Zara, Ak Parti İlçe Başkanı Serpil Asal,BBP İlçe Başkanı Ahmet Kara, Mülki İdare Müdürleri, Belediye Meclis Üyeleri, Okul Müdürleri, Öğretmenler, Öğrenciler ve vatandaşlar katıldı.

.Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Hüdaverdi Aydın Ortaokulu Türkçe Öğretmeni İbrahim Akdoğan yaptı. Akdoğan konuşmasında, “23 Nisan 1920 günü, Cumhuriyet yolunda atılmış en büyük adımdır. Devletimizin yönetim sisteminde bu tarihle başlayan büyük değişim, 29 Ekim 1923’te Cumhuriyet’in ilanı ile sonuçlanarak, Türk milletinin ufkunu göstermiştir. Büyük Önderimiz Mustafa Kemal Atatürk ilk Meclisin açıldığı 23 Nisan 1920 gününü ulusumuza Çocuk Bayramı olarak armağan etmiştir, bu yönüyle de dünya ölçeğinde eşsiz bir lider olduğunu bir kez daha göstermiştir” dedi.

Konuşmaların ardından öğrenciler hazırladıkları halk oyunları ve jimnastik gösterilerini sundular. Minikler başarılarıyla göz doldururken ödülünü de alkışlarla aldılar.

Öğrenciler Makamlara Oturdu

Kutlamalar kapsamında Kaymakamlık, Belediye Başkanlığı koltuklarına da çocuklar oturdu. Çınarcık İlçe Kaymakam Vekili Mehmet Kalyoncu'nun makamına Hüdaverdi Aydın İlkokulu öğrencisi Eylül Naz İşal, Çınarcık Belediye Başkanı Avni Kurt'un makamına ise Füruzan Kınal İlkokulu öğrencisi Nisanur Çetin oturdu.

Editör: TE Bilişim