Konuk Gazeteci kafilesinde Muhamad Kebedov, Muhamad Rasul, Umahanov ve Ali Sultan yer aldı.  Dağıstan Dostluk Derneği Yöneticileri ve Üyeleri; Şahabettin Özden, Mehmet Erkin, Mustafa Yılmaz, Cahit Yıldırım, Fahrettin Ataman, Reşit Zengin, Ali Avarkan, Esadiye Köyü Muhtarı Hidayet Yılmaz,  Mustafa Özsoy, Çetin Yavuz, Muad Ulubay, Mehmet Hubar, Yaşar Koçhan, Mehmet Ayhan, Haluk Özdek, Abdullah Avarkan, Uğur Açıkgöz, Şerafettin Özden, Mahmut Özdemir, gibi isimlerin bir kısmı da bu görüşmelere katıldılar.

Konuk Dağıstanlı Gazeteciler, Yalova’da “Dağıstan Dostluk Derneği” adı altında Türkiye çapında bir Derneğin kurulmuş olmasından ve “Dağıstan” adı altında bir derginin de yayınlanacağından büyük mutluluk duyduklarını ve yeni kurulan bu Dernek aracılığıyla Dağıstan ile ilişkilerin daha da gelişeceğini vurguladılar.

Dağıstan Dostluk Derneği olarak bundan sonra da ilişkilerin geliştirilmesi için çalışacaklarını belirten Şehabettin Özden, “Bilindiği gibi 1992 yılında Yalova ile Mahaçkale resmen kardeş şehir olmuşlardı ve o tarihlerde verilmişti bu parka Mahaçkale Parkı ismi de. Bu parka iki yıl evvel “İmam Şamil” in büstü konmuştu ve bu yıl da “Rasul Hamzatov’un büstü kondu. Yalova Belediye Başkanı Sayın Vefa Salman ile birlikte Rasul Hamzatov’un büstünün açılışını yapan Dağıstan Cumhuriyeti Hasavyurt Belediye Başkanı Sayın Saygidpaşa, Hasavyurt Şehrinin bir Caddesine “Yalova Caddesi” ismini vereceğiz’ dedi. Yalova Belediye Başkanı Vefa Salman da, Yalova’nın Mahaçkala’nın yanı sıra Hasavyurt Şehri ile de kardeş şehir olabileceği sinyalini verdi.Dağıstan Dostluk Derneği olarak, tüm konuklarımıza ve bu konularda emeği geçen herkese teşekkür ediyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim