Geleneksel hale gelmesi hedeflenen Şehitleri Anma Etkinlikleri çerçevesinde; İznik ilçesinin kurtuluşunun 94. Yılını kutlayan doğa yürüyüşçüleri,  Kurtuluş Savaşı sırasında Müşküle Köyü sınırları içerisinde yürütülen takip harekatı sırasında 18.Tümen 24.Alay 3.Taburda bulunan askerlerimizden 7-8-9 Eylül 1922 tarihlerinde düşmanla girmiş olduğu çatışmada şehit düşen askerler ve tüm şehitleri andı.

Dernek Yönetim Kurulu üyesi Ahmet Yiğit ve İznik Doğa Sporları Kulübü’nün ortaklaşa olarak düzenlediği etkinlikte doğa yürüyüşüne katılan dernek yürüyüşçüleri,  İznik ilçesine bağlı Müşküle Köyü’nden başlayarak Kurtuluş Savaşı sırasında şehit olan 23 askerin bulunduğu şehitlikte dualar okuyarak şehitleri andılar.

Daha sonra Şehitlikten Yenişehir ilçesine bağlı Kıblepınar köyüne kadar yürüyüş yapan 15 kişilik grup 14 km’lik yürüyüş gerçekleştirdi. Dernek yönetim kurulu üyesi Ahmet Yiğit, şehitleri anma etkinliklerinin bundan sonra geleneksel hale gelmesini hedeflediklerini belirterek, “ Ülkemizi bizlere emanet etmek için Kurtuluş Savaşında hayatlarını feda eden aziz şehitlerimizi anmak için, yağmur, çamur, sis demeden etkinliğimizi gerçekleştirdik. Kurtuluş Savaşında şehit olan askerlerimizi anma etkinliklerimizi geleneksel hale getirmeyi hedefliyoruz. Bundan sonraki şehitleri anma etkinliklerine özellikle çocukların katılmasının ülkemizin hangi şartlarda bizlere emanet edildiğini öğrenmeleri açısından yararlı olacağını düşünüyoruz.  İznik Doğa Sporları Kulübü ve Dünya Ekolojik Yaşamı Sürdürme Derneği doğa yürüyüşçülerine yağmurlu bir günde anlamlı bir etkinliğe katıldıkları için teşekkür ediyoruz” dedi.

Editör: TE Bilişim