Doğa severleri farklı yerlerde doğayla buluşturmak, farklı illerde doğa yürüyüşü yaparak, yeni dostlukların kurulması, ekolojik yaşamın sürdürülebilirliğine dikkat çekmek hedefi ile düzenlenen etkinliği Dernek Yönetim Kurulu üyesi Ahmet Yiğit organize etti.

Demirtaş Dağcılık Şubesi ve Yeşil Bursa Dağcılık Kulübü yürüyüşçülerinin de katıldığı etkinlikte, teleferikle  Sarıalan’ a çıkan yürüyüşçüler, Sarıalan’ dan yürüyüşe başlayarak, Tonoz Yayla mevkisine kadar yürüyüş yaptılar. Tonoz Yayla’ da öğle yemeği molası veren yürüyüşçüler daha sonra orman içi patika yollardan yürüyerek Reşat Nuri Güntekin’ in Çalıkuşu romanını  yazdığı Zeyniler Köyü’ne  kadar yürüyerek burada çaylarını içerek dinlenme molası verdi. Grup daha sonra  Zeyniler Köyü yamaç paraşütü uçuşu yapılan alanda Bursa’ nın muhteşem manzarasında fotoğraf çekilerek tarihi su kanalların bulunduğu patika yoldan Teferrüç’e kadar 13 km’lik  yürüyüş gerçekleştirdiler.

Dünya Ekolojik Yaşamı Sürdürme Derneğinin Şubelerinin açılmasına öncülük etmeleri, ekolojik yaşamın sürdürülebilirliğine hep beraber sahip çıkmak, diğer illerdeki doğa yürüyüşü yapan grupların da Yalova ilinde doğa yürüyüşleri yapmalarını sağlamak hedefinde olduklarını belirten Dernek Yönetim Kurulu üyesi Ahmet Yiğit, “Köylerden çıkartılacak rehberler nezaretinde doğa yürüyüş yapılması ve doğa yürüyüşü yapılan köylerde köy ürünlerinin satılmasına ve köylülerin de gelir elde etmelerini sağlayacak olan kırsal kalkınmaya yönelik çalışmalarımız devam edecek.  Dernek tüzüğünde belirtilen amaçlarına yönelik faaliyetlere katkı sağlamak derneğe üye olabilir. Dernek hakkındaki bilgiler ise www.dekoder.org.tr adresinden  edinilebilir.  Ayrıca doğa yürüyüşü yapmak isteyen doğa severlerin facebook’ ta bulunan Yalova Ekolojik Yaşam ve Doğa sporları grup sayfasından etkinlikleri takip ederek doğa yürüyüşü etkinliklerine katılabilirler
“ diye konuştu.

Editör: TE Bilişim