Yalova’da kestane hasadı ile birlikte, kestane kebap keyfi de başladı. Yalova Gazipaşa Caddesi’ndeki tezgahında pişirdiği kestaneleri satan 40 yıllık kestaneci Fikri Çelik, henüz beklenen ilginin olmadığını ancak sonbaharla  birlikte işlerin de açılacağını söyledi.

Yalova Gazipaşa Caddesi’ndeki tezgahında pişirdiği kestaneleri satan ‘kestane kebap, yemesi sevap' diyerek müşteri çekmeye çalışan efsane kestaneci Fikri Çelik, “Yalova’da kestane hasadının köylerde başlaması ile birlikte biz de tekrar kestane kebap diyerek müşterilerimize en lezzetli kestaneleri sunmak için tezgahımızı açtık. 40 yıldır Yalovalılar beni efsane kestaneci olarak tanır. Kömür ateşinde pişirdiğimiz kestaneler sahil gezintisine çıkan Yalovalılar’ın keyfine keyif katıyor. Kömür ateşinde pişirdiğimiz kestaneleri 125 gramlık paketlerde 3 Lira’dan satışa sunuyoruz.250 gramlık paketlerde ise 5 Lira’dan satışa sunuyoruz” dedi.

Halk arasında daha çok kestane kebap tarzında sıcak olarak tüketilen kestanenin, sağlık açısından da birçok ruhsal ve bedensel yorgunluğa iyi geldiği belirtiliyor.

Editör: TE Bilişim