Hakhan kimdir?

20.08.1985 doğumlu olan Hakhan Yalova’da dünyaya geldi. İlk-orta öğrenimini Yalova Atatürk İlköğretim Okulu’nda tamamladıktan sonra Yalova Lisesi’nde lise eğitimimi bitirdi. Ardından Kocaeli Üniversitesi Yerel Yönetimler Bölümü ve Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimini bölümünü tamamladı. 

Ortaokul yıllarında Polifonik korolarda uzun süre şarkı söyledikten sonra Özel Ufuk Koleji’nin düzenlediği ses yarışmasında 2.’lik elde etti. Yarışmanın ardından engellenemez müzik tutkusu onu hiçbir zaman yalnız bırakmadı. Üniversite yıllarına geldiğinde ise gece klüplerinde ve çeşitli organizasyonlarda sahne almaya ve vokal yapmaya başladı. Vokal olarak Mine Koşan başta olmak üzere birçok sanatçı ile birlikte çalıştı. Çeşitli konser ve organizasyonlarda sunuculuk yaptı.
 

2007 yılında askere giden Hakhan acemi birliğini Bursa Gemlik Askeri Veterinerlik Okulu’nda tamamladıktan sonra Erzincan 3. Ordu Komutanlığında vatani görevini sona erdirdi. Askerlik yıllarında da Erzincan Subay Orduevi ve Astsubay Ordu evlerinde sahne alan Hakhan asker dönüşü ise YMD Türk Sanat Müziği korosunda Şef Ömer Faruk Öskan’dan TSM dersleri almaya başladı.
 

2011 yılında Uluslararası olarak gerçekleşen ve 22 ülkenin katıldığı Romanyada gerçekleşen Dan Spataru Festivalinde Türkiye adına yarışan Hakhan Türkiye'ye 2.'lik derecesini kazandırdı. 2012 yılında ise yine Romanya'nın Bralia kentinde gerçekleşen 25 ülkenin katıldığı George Grigaru Uluslararası Festivalde Türkiye adına yarışarak En Popüler Sanatçı ödülü ile ülkemize döndü. Yarışmada seslendirdiği Drumurile Noastre isimli eser ile derece alan Hakhan Uluslararası iki organizasyondanda başarı ile Türkiye'ye döndü.

2004 yılından bu yana vokal ve profesyonel sahne yapan Hakhan, İstanbul (Club Turk, Civanım) başta olmak üzere, Kocaeli (Yıldız Bar), Bursa (Do Club, Kervansaray Hotel, Bademli People Live, Konak 18 Sera Bar, Bademli Kalimera Nils), Yalova (Club Green Garden, Bar’on Bar, Milano Bar), Lüleburgaz (Çakra), Kütahya (Levent Tesisleri), Bodrum (Beach House) ve Erzincan gibi çok sayıda ilde ve ilçede sahne aldı.

Editör: TE Bilişim