Kaju adlı köpeğin hayvan barınağında kaybolması sonrasında Yalova Belediyesi ile Hayvanseverler ve köpeğin sahibi arasında başlayan söz düellosu devam ediyor. Yalova Belediye Başkan Yardımcısı'nın Kaju'nun barınağa teslim tutanağını göstererek, "Bizim bir ihmalimiz söz konusu değil açıklamasına Köpeğin sahibi Veysi Atlı'dan cevap geldi. Atlı köpeğin karnesini gösteren Atlı sahibi dışında kimsenin bu köpeği bir yere bırakmasının mümkün olmadığını dahası başkası tarafından barınağa bırakılmak istenen hayvanın ise teslim alınmasının yasal olmadığını söyledi. Konuyla ilgili yazılı bir açıklama yapan Atlı açıklamasında şu ifadelere yer verdi; 

"6 Temmuz Cumartesi günü, Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Nurettin Yılmaz'ın, kayıp köpeğimiz Kaju için yapmış olduğu açıklamasını okuduk. Haziran başlarında Yalova Belediyesi Hayvan Barınağına bırakılan ve ardından akıbetinin ne olduğu hala bilinmeyen Kaju'ya ilişkin konuşan Başkan Yardımcısının yapmış olduğu açıklamaların neresinden tutsanız dökülüyor. İlk olarak şunu belirtmeliyim ki Kaju'yu Yalova Belediyesi Veteriner Müdürlüğünün ekipleri teslim alırken görüştükleri ve imzasını aldıkları kişi, Kaju'nun sahibi değildir.

Sanırım Yalova Belediyesi Veteriner Müdürlüğü, her sahipli köpeğin bir karnesinin olduğunu ve o karnenin gerek o köpeğe ve gerek de sahibine dair bilgiler içerdiğini biliyordur. Kaju'yu alıp barınağa bırakmadan evvel belgeyi imzalattıkları kişiden Kaju'nun karnesini isteyebilir ve tüm bu anlamsız süreci engelleyebilirlerdi. Sayın Yılmaz'ın açıklamalarının ilk döküntü noktası burasıdır. Kaldı ki köpeğe ve sahibine dair bilgilerin yer aldığı sağlık karnesini ve bu karnelerin varlığını bilmiyorsa Veteriner Müdürlüğü görevlileri, bu görevi derhal bırakmalıdırlar. İkinci olarak Yalova Belediye Başkan Yardımcısı Nurettin Yılmaz yapmış olduğu açıklamada imzalanan belgede 'Köpeğimin çalınması, sahiplendirilmesi, hasta olması veya ölmesi durumunda her hangi bir maddi veya manevi talepte bulunmayacağımı taahhüt ederim' gibi maddelerin yer aldığını ve dolayısıyla sorumlunun Yalova Belediyesi veya Yalova Belediyesine bağlı birimlerin olmadığını söylüyor. Yalova Belediyesi Hayvan Barınağına bırakılan hayvanların oradan çalınma ihtimali mi vardır? Hayvan Barınağında nasıl koşullar vardır ki, siz daha bir köpeği oraya götürmeden, imzalı belge alarak 'Hasta olur veya ölürse sorumlusu biz değiliz' minvalinde bir taahhüt alarak kendinizi garantiye almaya çalışıyorsunuz? Kaju'yu alıp barınağa bırakırken tuttuğunuz belge ve tutanağın aynısını, neden ona ne olduğuna dair de belgelemediniz? Neyi saklıyorsunuz? Barınağınız, oraya bırakılan hayvanların sahiplendirileceği zamana kadar geçici bir bakım evi mi, yoksa türlü oyunların, hırsızlıkların, katliamların yaşandığı bir mezbaha mıdır?

Bu ne aymazlık, ne sorumsuzluktur. Bilmelisiniz ki, Yalova Belediyesi Hayvan Barınağına dair zerre güvenimiz kalmamıştır. Bilmelisiniz ki, Kaju bulunana dek bunun peşini bırakmayacağız. Bu konuya dair eylemlerimiz sürecek ve hukuki açıdan da bu sürecin takipçisi olacağız.

Canlara verilen zararlar yetti artik. 'Sorumluluk bizde değil' mazeretleri yetti. Madem o koltukta oturuyor ve kamu görevi icra ediyorsunuz, bu sorumluluk elbette sizindir ve size bunun hesabını sormak da bizim sorumluluğumuzdur”

 

Editör: TE Bilişim