Türkiye’de Eskişehir ve Konya’da gerçekleşen festivallere katılan heyet, Pervoyemayski’ye dönüş öncesinde Çiftlikköy Belediye Başkanı Silpagar’la bir araya geldi. Sıcak sohbetlerin gerçekleştiği ziyarette Karaçay Çerkezki Pervoyemayski Belediye Başkanı Albert Bayramkulov’un yanı sıra Soçi Kış Olimpiyatları’nda da yarışan Rusya Federasyonu Milli Snowbord sporcusu Zarema Hapçaeva da yer aldı.

Heyette Elbrus Star Kültür Müdürü Ludmila Koçkarova, Karaçay Çerkezki Okul Müdürü Şamil Hubiev, Rusya Federasyonu’nun en ünlü öğretmenlerinden  Halimat Akbaeva, sanatçı ve garmoncu Ruslan Katçiev, sanatçı İsmail Bittirov, el sanatları sanatçısı Amil Uzdenov, Milli Kayak Antrenörü Kail İsakov, sanatçı Asiyat Hapçaeva, pop sanatçısı Aris Appaev, Larisa Bekirova ve tercüman Radmir Dolaev hazır bulundu. Türkiye’de katıldıkları festivallerle ilgili olarak bilgi veren heyet, Karaçay bölgesindeki son haberleri de Başkan Silpagar’a iletti.

Karaçay heyeti, Başkan Silpagar’a Karaçay bölgesinden özel dokunmuş Tanrı Dağları manzaralı manda kılından dokunmuş dombay hediye etti. Yine özel dokunmuş Karaçay motiflerinin yer aldığı duvar halısının yanı sıra üzerinde heyette de bulunan Milli Snowbord sporcusu Zarema Hapçaeva’nın resminin yer aldığı Soçi Kış Olimpiyatları özel anı parasını da sunan heyettekilere Başkan Silpagar da Çiftlikköy Belediyesi’nin özel anı tabaklarından hediye etti. Başkan Silpagar, Rusça ve Çerkezce sohbet ettiği konuklarının ziyaretinden son derece memnun olduğunu dile getirdi.

Editör: TE Bilişim